Δεν θα επιτευχθούν μέχρι το 2030 οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών, που γίνεται στη Νέα Υόρκη, διαπιστώθηκε ότι, οι περισσότεροι από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) δεν θα επιτευχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί έως το 2030.

Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή τους, το Κογκρέσο Δήμων και Κοινοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε, τα κράτη σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυση των πόλεων και των περιφερειών.

Απευθυνόμενος στο Φόρουμ, ο Γενικός Γραμματέας του Κογκρέσου Mathieu Mori υπενθύμισε

ότι μια σύσταση για την επιτάχυνση του εντοπισμού των ΣΒΑ υιοθετήθηκε στην 44η Σύνοδο του Συνεδρίου στο Στρασβούργο.

Αναφερόμενος στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την κατάσταση προόδου των ΣΒΑ, ο Γενικός Γραμματέας Μόρι τόνισε το γεγονός ότι η πλειονότητα των στόχων του ΣΒΑ δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τοπικές και περιφερειακές αρχές. «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη σωστή υγειονομική περίθαλψη, σε ένα καθαρό περιβάλλον, στο πόσιμο νερό είναι δικαιώματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την κατάλληλη δέσμευση των τοπικών και περιφερειακών αρχών», είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας Μόρι ανακοίνωσε ότι στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στο Ρέικιαβικ, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν ξεκάθαρα τη σημασία του ρόλου των εκλεγμένων αντιπροσώπων σε τοπικό επίπεδο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Υποσχέθηκαν επίσης την υποστήριξή τους για τον ουσιαστικό ρόλο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών αξιών και στη διασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. «Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν το ίδιο», είπε ο Ματιέ Μόρι.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

SDGsΗνωμένα ΈθνηMATHIEU MORI
Keywords
Αναζητήσεις
den-tha-epitefchthoun-mechri-to-2030-oi-stochoi-viosimis-anaptyxis.htm
Τυχαία Θέματα