Η επιβράδυνση του πληθωρισμού δίνει «φτερά» στη Wall Street

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη (12/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Federal Reserve πλησιάζει προς το τέλος του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, που ακολουθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,77% στις 34.524,37 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,91% στις 4.479,68 μονάδες και ο Nasdaq κινείται

υψηλότερα κατά 1,21% στις 13.927,35 μονάδες. Μάλιστα, ο S&P 500 κινείται σε νέο υψηλό για το 2023 και στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Κέρδη σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές, με τη Citigroup και την Goldman Sachs να καταγράφουν άνοδο 3,6% και 3,1% αντίστοιχα. Οι περιφερειακές τράπεζες σημειώνουν επίσης κέρδη, με την Comerica να προσθέτει 6% και τη Zions Bancorporation να ενισχύεται κατά 5,2%.

Τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδα τον περασμένο μήνα. Ανήλθε στο 3% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones έκαναν λόγο για 3,1%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, επίσης λιγότερο από την πρόβλεψη. Τέλος, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο.

Προς το παρόν, οι επενδυτές θεωρούν δεδομένο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης στη συνάντηση της 26ης Ιουνίου δίνοντας πιθανότητες 92%

WALL STREET ΗΠΑFEDERAL RESERVEπληθωρισμός ΗΠΑτραπεζικές μετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
i-epivradynsi-tou-plithorismou-dinei-ftera-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα