Δεύτερη διαδοχική άνοδος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη για δεύτερη σερί μέρα ολοκληρώθηκε η σημερινή (11/7) συνεδρίαση για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,72% και έκλεισε στις 451,72 μονάδες, ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Ο τομέας των κατασκευών και υλικών ενισχύθηκε κατά 1,76%, ενώ οι μετοχές της

υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησαν κατά 0,12%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,75% στις 15.790,34 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,12% στις 7.282,52 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,07% στις 7.220,01 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 9.331,10 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 28.061,59 μονάδες.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο περιμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη πριν το άνοιγμα της Wall Street. Τα στοιχεία θα αποκαλύψουν εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται και θα βοηθήσουν στον καθορισμό των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve.

Πίσω στην Ευρώπη, η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ιστορικό υψηλό τους τρεις μήνες έως τα τέλη Μαΐου, εντείνοντας τις ανησυχίες για εδραιωμένο υψηλό πληθωρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 7,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Από την άλλη, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα από 3,8% σε 4% τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, ενώ οι κενές θέσεις εργασίας συνέχισαν να μειώνονται. Το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο 7,6% λόγω της αύξησης της μερικής απασχόλησης.

Σε άλλα μάκρο, ο πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 6,8%. Σε μηνιαίο επίπεδο ανήλθε στο 0,4%, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών. Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,4%, εντός της αρχικής μέτρησης και των προβλέψεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,3%.Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 5,8% έναντι 5,4% τον Μάιο.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο -14,7 μονάδες τον Ιούλιο, μειωμένος κατά 6,2 μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιουνίου, σύμφωνα με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW). Ο δείκτης οικονομικής τρέχουσας κατάστασης επιδεινώθηκε, διολισθαίνοντας από τις -56,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα στις -59,5 μονάδες.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣStoxx 600πληθωρισμόςαύξηση μισθώνΒρετανίαΓερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
defteri-diadochiki-anodos-gia-ta-evropaika-chrimatistiria-2.htm
Τυχαία Θέματα