Πρόστιμα «μαμούθ» στην BofA για ψεύτικους λογαριασμούς και παρακρατήσεις

Στη διαπίστωση ότι η Bank of America ζημίωσε πελάτες με διπλές προμήθειες, παρακράτησε ανταμοιβές πιστωτικών καρτών και άνοιξε ψεύτικους λογαριασμούς, που αποτελούν παραβιάσεις διαφόρων νόμων για την οικονομική προστασία των καταναλωτών, προχώρησαν οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το CNN, το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών (CFPB)

διέταξε την BofA να πληρώσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε πελάτες και 90 εκατ. δολάρια σε κυρώσεις. Το Γραφείο Ελέγχου Νομίσματος διέταξε επίσης την BofA να πληρώσει 60 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι η Bank of America είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας 68 εκατ. ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως μερικές από τις χρεώσεις της BofA θυμίζουν το σκάνδαλο της Wells Fargo την περασμένη δεκαετία, που αφορούσε το άνοιγμα εκατομμυρίων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς εξουσιοδότηση από τους πελάτες.

«Η Bank of America παρακράτησε άδικα τις ανταμοιβές πιστωτικών καρτών, έκανε διπλές τις προμήθειες και άνοιξε λογαριασμούς χωρίς συναίνεση», δήλωσε ο διευθυντής του CFPB, Ροχίτ Τσόπρα. «Αυτές οι πρακτικές είναι παράνομες και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Το CFPB θα θέσει τέλος σε αυτές τις πρακτικές σε όλο το τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, το CFPB είπε ότι η BofA «ζημίωσε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές για αρκετά χρόνια και σε πολλές σειρές προϊόντων και υπηρεσιών». Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι η τράπεζα, η οποία χρέωνε κανονικά 35 δολάρια τους πελάτες παρόλο που η συναλλαγή τους είχε απορριφθεί λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων, επέτρεψε να χρεωθούν επανειλημμένα αυτές οι προμήθειες για την ίδια συναλλαγή, με αποτέλεσμα οι πελάτες να χρεώνονται «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες για συναλλαγές που υποβάλλονται εκ νέου».

Bank of AmericaχρεώσειςπρομήθειεςΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣρυθμιστικές αρχέςCFPBWells Fargo
Keywords
Τυχαία Θέματα