Μπάιντεν: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Ουκρανία

Το τελευταίο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία, ύψους 60 δισ. δολαρίων, παραμένει μπλοκαρισμένο στο Κογκρέσο αφού οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αρνούνται να το συζητήσουν και ο Τζο Μπάιντεν υψώνει τους τόνους.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τώρα την πλάτη», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και σημείωσε πως «σε αυτό ακριβώς υπολογίζει» ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Σάββατο (24/2) συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της εισβολής και ο Μπάιντεν

είπε ότι σύντομα θα μιλήσει για το θέμα της Ρωσίας με τους άλλους ηγέτες των χωρών της G7, καθώς και με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει στη βιντεοδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία, τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Ουάσινγκτον επιβάλλει περισσότερες από 500 νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν επίσης νέους περιορισμούς στις εξαγωγές σε σχεδόν 100 οντότητες επειδή παρέχουν υποστήριξη στη Ρωσία, ενώ θα αναλάβουν επίσης δράση για να μειώσουν περαιτέρω τα έσοδα της Ρωσίας από την ενέργεια, ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπάιντεν.

#ΗΠΑ #Μπάιντεν #Ουκρανία #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
bainten-den-boroume-na-gyrisoume-tin-plati-stin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Ουκρανία,bainten, oukrania