«Αστακός» οι υποθαλάσσιες υποδομές της ΕΕ- Τεράστιο διακύβευμα

Ένα χρόνο μετά τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream, στο αποκορύφωμα της ενεργειακής κρίσης, το ΝΑΤΟ εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός.

Η στρατιωτική συμμαχία αναπτύσσει τεχνολογίες που επιτρέπουν την ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο κοντά σε κρίσιμες υποθαλάσσιες υποδομές.

Στις σχετικές επιχειρήσεις συμμετέχουν 14 μέλη της συμμαχίας που δοκιμάζουν θαλάσσια drones, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σε μια σχετική άσκηση

12 ημερών στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χαρτογραφεί τα συμμαχικά καλώδια και τους αγωγούς ως πιθανούς μελλοντικούς στόχους.

Τα διακυβεύματα για να διατηρηθούν ασφαλή αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι τεράστια -- τα υποθαλάσσια καλώδια δεδομένων μεταφέρουν οικονομικές συναλλαγές αξίας περίπου 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα και περίπου το 95% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο, ενώ τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε εξορύσσονται στη θάλασσα είτε μεταφέρονται δια θαλάσσης.

Συνεπώς, το διακύβευμα είναι τεράστιο...

ΝΑΤΟΕΕΚΑΛΩΔΙΑαγωγοί
Keywords
Αναζητήσεις
astakos-oi-ypothalassies-ypodomes-tis-ee--terastio-diakyvevma.htm
Τυχαία Θέματα