Sniper: Γίνε επιχειρηματίας με άτοκες δόσεις!

07:02 28/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

– Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος σε κάνει επιχειρηματία με «κλειδί» στο χέρι
– Ένα «ευλογημένο» κατάστημα!
– Υπερ – Υπερ – Υπερ ΚΑΛΥΨΗ!
Attica Bank: Όλα έτοιμα για το «ASTIR I»
– Σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ΧΑ και FTSE
– Στα «χέρια» του Ομίλου FOURLIS τα Smart Park

Ο ΑΒ σε κάνει επιχειρηματία με «κλειδί» στο χέρι

Μπορεί στην Ελλάδα

η έννοια πίσω από την λέξη επιχειρηματίας να έχει πολλές σκιές, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα ένα «όνειρο» ζωής! Στο πλαίσιο αυτό την ευκαιρία να γίνει κάποιος επιχειρηματίας προσφέρει η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος με ένα ποσό από 150.000 έως 250.000 ευρώ (ανάλογα το επίπεδο του εξοπλισμού που ο επιχειρηματίας (Franchisor)θα επιλέξει!

Μπορεί το ποσό να φαντάζει σε πρώτο χρόνο μεγάλο και ίσως να ισχύει, αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως μιλάμε για μια επένδυση που από την πρώτη ημέρα θα δίνει άμεσα έσοδα στον επιχειρηματία.

Σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως το ποσό αυτό ο επιχειρηματίας – Franchisor θα μπορεί να το αποπληρώσει σε βάθος 10ετίας και μάλιστα άτοκα! Ουσιαστικά η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, που προχθές ανακοίνωσε ένα εντυπωσιακό επενδυτικό πλάνο, ύψους 181 εκατ. ευρώ, λειτουργεί ως τραπεζικό ίδρυμα προσφέροντας όμως ένα άτοκο δάνειο!

Ένα «ευλογημένο» κατάστημα!

Και μιας ο λόγος για την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2023 θα ανοίξει ένα νέο – ιδιόκτητο κατάστημα – στις Καριές του Αγίου Όρους, ένα κατάστημα προφανώς πολύ ξεχωριστώ από όλα τα άλλα με βασικό χαρακτηριστικό φυσικά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι άντρες, καθώς υπάρχει άβατο για τις γυναίκες στο Άγιο Όρος. Φυσικά το κατάστημα θα είναι επίσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μοναχών του Άγιου Όρους! Εμείς από την δική μας πλευρά θα πρέπει να πούμε καλές και «ευλογημένες» δουλειές!

Υπερ – Υπερ – Υπερ ΚΑΛΥΨΗ!

Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της OPTIMA BANK η οποία αναμένεται να καλυφθεί πάνω από δύο φορές (εύκολα), ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να μιλήσουν για υπερ-κάλυψη που θα ξεπεράσει ακόμη και τις τρεις φορές!

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται ως «απάντηση» στις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά ότι και καλά η OPTIMA BANK θα δυσκολευτεί να «σηκώσει» τα 151 εκατ. ευρώ που έχει θέσει ως στόχο! Η αυριανή ημέρα είναι φυσικά κοντά… και εμείς θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο αρχικός στόχος ήταν τα 100 εκατ. ευρώ!

Attica Bank: Όλα έτοιμα για το «ASTIR I»

Καλά τα νέα και για την Attica Bank που μέσα στα επόμενα 24ώρα φαίνεται πως θα έχει ολοκληρώσει την πώληση του χαρτοφυλακίου της τιτλοποίησης «ASTIR I». Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της συναλλαγής ακόμη και μέσα σε αυτήν την εβδομάδα (βλέπε Παρασκευή).

Σημειώνεται πως η Attica Bank κινείται με θετικό ρυθμό ανάπτυξης, παρουσιάζοντας για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη, αποδεικνύοντας την προσήλωση της στο στόχο που έχει θέσει για την επαναφορά της τράπεζας μετά από σειρά ετών σε λειτουργική κερδοφορία! Συγκεκριμένα, η τράπεζα κατέγραψε επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (προ προβλέψεων) ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημίας ύψους 20,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω της αύξησης του επιτοκίου εσόδου και της μείωσης της βάσης κόστους στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου!

Ένα μπράβο στην CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού είναι το λιγότερο που θα πρέπει να πούμε!

Σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ΧΑ και FTSE

Με ενδιαφέρον αναμένεται, την άλλη Τρίτη, η συνάντηση του CEO του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννου Κοντόπουλου, με τους δημοσιογράφους, προκειμένου να αναλυθούν τα έως σήμερα πεπραγμένα με τα «φώτα» να πέφτουν φυσικά στην OPTIMA BANK και στις επόμενες – νέες – εισαγωγές! Λογικό!

Αλλά ενδιαφέρον δεν έχουν μόνο οι επόμενες – νέες – εισαγωγές, αλλά και η επικειμένη αναβάθμιση του ΧΑ από τον οίκο FTSE που αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2023. Έχοντας όμως λάβει η ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα η επόμενη μέρα για το «αναβαθμισμένο» Χρηματιστήριο Αθηνών θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (προφανώς και επενδυτικό). Σε κάθε περίπτωση οι συναντήσεις με τον κ. Κοντόπουλο πάντα έχουν ενδιαφέρον και βγάζουν ειδήσεις… μόνο που αυτή την φορά οι δημοσιογράφοι θα πάνε αρκούντως διαβασμένοι!

Εξαιρετικά αποτελέσματα για την INTRAKAT του Εξάρχου!

Πριν μπούμε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, της INTRAKAT θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου INTRAKAT προσεγγίζει το μισό δισ. ευρώ (487 εκατ. ευρώ, βάσει της τιμής κλεισίματος της 25ης Σεπτεμβρίου 2023). Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 07% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο! Και αφού το είπαμε (και το καταγράψαμε) το νούμερο αυτό πάμε τώρα στα αποτελέσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023, που δημοσιεύθηκαν, εχθές, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRAKAT διαμορφώθηκε στα 149 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 45% (έναντι 103 εκατ. ευρώ πέρυσι). Ενώ το ανεκτέλεστο (των υπογεγραμμένων και των προς συμβασιοποίηση έργων) διαμορφώθηκε σε 2,1 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ στις 30/06/22, αυξημένο κατά 71%.

«Υλοποιούμε με αποφασιστικότητα τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και με την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων μας, μετασχηματίζουμε την Intrakat σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα και οδηγούμε την ανάπτυξη, επενδύοντας δυναμικά σε νέες δραστηριότητες και θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς οργανισμού, ο οποίος με την επικείμενη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, θα καταστεί καταλυτικός παίκτης της αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Intrakat και Διευθύνων Σύμβουλός της INTRAKAT, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Στα «χέρια» του Ομίλου FOURLIS τα Smart Park

Ακόμη και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί – και επίσημα – η απόκτηση από τον Όμιλο FOURLIS του Smart Park που έως και σήμερα ανήκει στον Όμιλο Ελλάκτωρ (REDS).

Η ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αυτής κίνησης αναμένεται να ενισχύσει την εικόνα του Ομίλου FOURLIS καθώς θα τον «βάλει» σε νέα «μονοπάτια» και σε νέες – επιχειρηματικές – δραστηριότητες! Από την άλλη σηματοδοτεί το τέλος ενός πάλαι ποτέ κραταιού επιχειρηματικού Ομίλου με πρωτοποριακές ιδέες και οράματα!

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-gine-epicheirimatias-me-atokes-doseis.htm
Τυχαία Θέματα