Στο top 10 των τουριστικών προορισμών η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) η ΕΕ έλαβε το 45,8% όλων των διεθνών τουριστικών αφίξεων στον κόσμο το 2022. Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί παγκοσμίως περιελάμβαναν έξι μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και Αυστρία).

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι ξένοι τουρίστες από την ΕΕ και τις χώρες εκτός ΕΕ αντιπροσώπευαν το 43% του συνόλου των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ το 2022.

Σε 11 από τις 27 χώρες της ΕΕ, η κυρίαρχη ροή αποτελούνταν από ξένους τουρίστες.

Σε τρεις χώρες της ΕΕ, οι διεθνείς τουρίστες (από την ΕΕ και τις χώρες εκτός ΕΕ) αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 90% των τουριστικών διανυκτερεύσεων: Μάλτα (92%), Κροατία και Κύπρος (και οι δύο 91%). Το ίδιο καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα, όπου η ξένη αγορά αντιπροσώπευε το 86% και το 84%, αντίστοιχα, των τουριστικών βραδιών. Στην Αυστρία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία και την Ισπανία ήταν μεταξύ 60% και 70%.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι μεγαλύτεροι αριθμοί διεθνών τουριστικών διανυκτερεύσεων (χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ) καταγράφηκαν στην Ισπανία (270 εκατ. διανυκτερεύσεις) και στην Ιταλία (201 εκατ. διανυκτερεύσεις), αντιπροσωπεύοντας από κοινού το 40% όλων των διεθνών τουριστικών διανυκτερεύσεων που δαπανήθηκαν σε καταλύματα στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την Eurostat, οι εγχώριοι ταξιδιώτες της ΕΕ (που ταξιδεύουν στη χώρα διαμονής τους) αντιπροσώπευαν το 57% όλων των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ το 2022.

eurostatUNWTO
Keywords
Αναζητήσεις
sto-top-10-ton-touristikon-proorismon-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα