«Ασπίδα» στις υποδομές από τις χώρες της Βόρειας Θάλασσας

Eπτά μήνες μετά τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, τα μέλη του ΝΑΤΟ ενισχύουν την παρακολούθηση στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα εν μέσω αυξημένων φόβων ότι η υποθαλάσσια υποδομή της Ευρώπης μπορεί να κινδυνεύει.

Αξιωματούχοι από χώρες της Βόρειας Θάλασσας συμφώνησαν να επεξεργαστούν ένα σύμφωνο για την από κοινού προστασία των κρίσιμων αγωγών και καλωδίων.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη προσδιορίσει δημοσίως ποιος πραγματοποίησε

τις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream τον Σεπτέμβριο, αλλά έχουν αυξηθεί οι φόβοι ότι η Ρωσία μπορεί να ανταποδώσει την ευρωπαϊκή υποθαλάσσια υποδομή για κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης και ασφαλώς μια ενδεχόμενη διακοπή αποτελεί μια κύρια ανησυχία. Τα καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας, διαδικτύου και τα αιολικά πάρκα μπορεί επίσης να είναι στόχοι.

Συνολικά, εννέα έθνη συμμετείχαν στη Σύνοδο Κορυφής ηγετών και υπουργών Ενέργειας στην Οστάνδη χθες, αλλά δεν είναι σαφές πόσα θα υπογράψουν το σύμφωνο, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Βόρεια Θάλασσα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ασπίδα, Βόρειας Θάλασσας,aspida, voreias thalassas