Ανατροπή: Ο Σαμ Αλτμαν επέστρεψε στην OpenAI

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της OpenAI, ο Σαμ Άλτμαν επιστρέφει στην εταιρεία.

Ο Σαμ Αλτμαν θα επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, ανακοίνωσε στα social media η ίδια η εταιρεία το πρωί της Τετάρτης (22/11).

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται

αποτέλεσμα των πιέσεων από στελέχη και επενδυτές στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο είχε αποφασίσει την απόλυσή του.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο πρώην συν-CEO της Salesforce, Bret Taylor, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Larry Summers, θα συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, δήλωσε η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Ο Adam D'Angelo, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της startup Quora, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο.

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Ilya Sutskever, υπέγραψαν μια επιστολή λέγοντας ότι, εάν το διοικητικό συμβούλιο δεν παραιτηθεί και δεν επαναφέρει τον Αλτμαν, η συντριπτική πλειοψηφία θα μετακινηθεί για να συνεργαστεί μαζί του στη Microsoft.

Η... απειλή απέδωσε καρπούς.

Ο ίδιος ο Άλτμαν έγραψε στο Χ: «Λατρεύω το openai και ό,τι έκανα τις τελευταίες ημέρες είχε στόχο τη διατήρηση αυτής της ομάδας και της αποστολής της μαζί. Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στη Microsoft ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ο καλύτερος δρόμος για εμένα και την ομάδα. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και την υποστήριξη του w satya, ανυπομονώ να επιστρέψω στο openai και να αξιοποιήσω τη ισχυρή συνεργασία μας με τη msft».

#ΣΑΜ_ΑΛΤΜΑΝ #Microsoft #OPENAI
Keywords
Αναζητήσεις
anatropi-o-sam-altman-epestrepse-stin-openai.htm
Τυχαία Θέματα