Kαμία συναίνεση στην κυβέρνηση ο Σαμαράς - "Συνευθύνη" προτείνει ο Καρατζαφέρης

Καμία συναίνεση δε δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική πολιτική, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Πιο διαλλακτικός φαίνεται ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό μίλησε όχι μόνο για συναίνεση, αλλά και για συνευθύνη.Ο κ. Σαμαράς σε
δηλώσεις του κατηγόρησε την πολιτική της κυβέρνησης ότι φέρνει περισσσότερη ύφεση, όχι λιγότερα ελλείμματα, κάνοντας λόγο για νέες φοροεπιδρομές σε βάρος όσων δεν αντέχουν, υπογραμμίζοντας ότι δεν συναινεί στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του μνημονίου.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι είναι σωστή η επιλογή των αποκρατικοποιήσεων, αλλά διαφωνεί με τη λογική της εκποίησης της κρατικής περιουργίας μέσα σε ένα κλίμα ταμειακού πανικού.

Εκτιμά ως σωστό μέτρο μια θέση και της ΝΔ τις συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Ωστόσο, τονίζει ότι "λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος δεν δίνουν τη λύση", όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι με το Ζάππειο 2 έδειξε το δρόμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει ούτε την επανεκκίνηση, ούτε την επαναδιαπραγμάτευση, ξεπερνώντας, όπως δήλωσε, τα όρια της αντοχής της κοινωνίας.Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι δεν επαρκεί η αόριστη συναίνεση, αλλά πρέπει να υπάρξει και συνευθύνη. Πρόταση, που, όπως δήλωσε, δεν απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό.Ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση στις 13:30 με τον Αλέξη Τσίπρα, στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη.

Για τη συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής, ο οποίος τόνισε ότι αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Σαμαρά για υπευθυνότητα.
Για το φορολογικό, που είναι το κρίσιμο ζήτημα το οποίο χωρίζει την κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υποχωρήσει το έλλειμμα στο 6,4%. Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό είναι υπό συζήτηση, αρκεί να επικεντρώνονται σε αυτόν τον στόχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα