Δημόσια πρόταση από την Credit Αgricole για να βγει η Εμπορική από το ταμπλό

Παρά τις διαψεύσεις, τελικά η Credit Agricole προβαίνει σε δημόσια πρόταση για την έξοδο της Εμπορικής από το ταμπλό. Σημειωτέον, ότι η μετοχή της Εμπορικής είχε απαξιωθεί χρηυματιστηριακά μετά μάλιστα από τις αποφάσεις του Χ.Α. περί εβδομαδιαίας διαπραγμάτευσης. Αναλυτικότερα, προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαιώματα ψήφου στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε η Crédit Agricole S.A..
Εμπορικής από το ταμπλό. Οπως
επισημαίνεται, ο Προτείνων προτίθεται να καταβάλλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους €1,76 ανά Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης (Προσφερόμενο Τίμημα).

Περαιτέρω, το Προσφερόμενο Τίμημα πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 του Νόμου και της διευκρινιστικής ανακοίνωσης της ΕΚ με ημερομηνία 19.03.2010 και είναι:

(α) 37,5% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος των Μετοχών στις 23.05.2011, και
(β) ίσο με την ανώτερη τιμή στην οποία απέκτησε ο όμιλος του Προτείνοντος και η Sacam International ως πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα Μετοχές στην Εταιρεία κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο Προτείνων κατέχει ήδη ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των Μετοχών της Εμπορικής, μετά την λήξη της περιόδου αποδοχής (η οποία θα ξεκινήσει με την δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου) ο Προτείνων δύναται και σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου.

Μετά την λήξη της Δημόσιας Πρότασης και την ολοκλήρωση του δικαιώματος εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει την διαγραφή των Μετοχών της Εμπορικής από το ΧΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα