HSBC: Τα μηνύματα των Αμερικανών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

15:49 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Διίστανται οι απόψεις των Αμερικανών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η HSBC, μετά από συναντήσεις που είχε με επενδυτές στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «συναντήσαμε πρόσφατα αρκετούς επενδυτές στις ΗΠΑ και το ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες

ήταν λογικό. Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο ενθουσιασμός έχει μειωθεί, η τοποθέτηση σε μετοχές ήταν ελαφρύτερη από ό,τι στο παρελθόν».

«Οι επενδυτές αναρωτιόντουσαν ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος καταλύτης όταν τελειώσουν οι ανοδικοί άνεμοι για τα κέρδη», σημειώνει η HSBC.

Παράλληλα, τονίζει ότι παρατηρήσαμε ότι το ενδιαφέρον μεταξύ των Αμερικανών επενδυτών μετατοπίστηκε από τη Eurobank στην Αlpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς λόγω των φθηνότερων αποτιμήσεων».

Λιγότερο αισιόδοξο το συναίσθημα για τις ελληνικές τράπεζες

«Το συναίσθημα σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες στις ΗΠΑ ήταν λιγότερο αισιόδοξο από ό,τι στο Λονδίνο λίγους μήνες νωρίτερα. Η τοποθέτηση δεν ήταν πολυπληθής. Δεχθήκαμε κάποιες αντιδράσεις σε σχέση με την άποψη ότι η δυναμική των κερδών θα μπορούσε να αλλάξει μετά το α’ εξάμηνο λόγω των επιβαρυμένων καταθέσεων και της ανατιμολόγησης, το οποίο περιορίζει την άνοδο των μετοχών», αναφέρουν στην HSBC.

«Ορισμένοι επενδυτές ήταν διστακτικοί στο να εξετάσουν τις ελληνικές τράπεζες μια ιστορία καθαρών εσόδων από τόκους (NII) θεωρώντας ότι οι ευνοϊκές μακροοικονομικές προοπτικές, η πιθανή αναβάθμιση της αξιολόγησης σε επενδυτική βαθμίδα, η επακόλουθη πτώση του κόστους των MREL (ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) και το κόστος κεφαλαίου θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν περαιτέρω πολλαπλή επέκταση», σημειώνει η επενδυτική τράπεζα.

«Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές που ήταν νέοι στον χώρο δεν τους άρεσε το γεγονός ότι οι τράπεζες βρίσκονται κοντά στο μέγιστο ύψος των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) τους», τονίζεται ένω οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι Πειραιώς και Alpha ήταν τα ονόματα που συζητήθηκαν περισσότερο.

HSBCΕΛΛΑΔΑΤΡΑΠΕΖΕΣΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα