Deutsche Post DHL: Έσοδα 20,9 δισ. στο Q1 του 2023, νέος Δ/νων Σύμβουλος ο Tobias Meyer

Με έσοδα 20,918 δισ. ευρώ ολοκλήρωσε το α’ τρίμηνο του 2023 ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post DHL, έναντι 22,6 δισ. έναντι του 2022, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 7,4%.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Deutsche Post AG, οι μέτοχοι ενέκριναν την καταβολή μερίσματος 1,85 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 0,05 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

και του Εποπτικού Συμβουλίου, ενώ δόθηκε “πράσινο φως” για την εκλογή της δρ. Katrin Suder, ανεξάρτητης εταιρικής συμβούλου της TAE Advisory & Sparring GmbH (97,12% ψήφοι) στο Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Post AG και την επανεκλογή του δρ. Mario Daberkow ως επικεφαλής του ομίλου IT Infrastructure & Services της Volkswagen AG (98,93% ψήφοι).

Να σημειωθεί ότι, η Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο, στη Βόννη, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19.

Deutsche Post DHL Group has made a robust start to fiscal year 2023. Here are our Q1 financial results in detail. Find out more: https://t.co/JUF4Ywfxfy #DPDHLResults pic.twitter.com/4iob2hMzzw

— DPDHL News (@DeutschePostDHL) May 3, 2023

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της θητείας του Frank Appel ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ομίλου Deutsche Post DHL, ο οποίος έχει διατελέσει επί 15 συναπτά έτη διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού.

Ο απερχόμενο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, Frank Appel.

Μιλώντας για τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, ο Nikolaus von Bomhard, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, είπε: «Ο Frank Appel μετέτρεψε τον όμιλο Deutsche Post DHL σε μια εταιρεία logistics με έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό που δεν έχει ταίρι στη διεθνή σκηνή και που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε το καλύτερο οικονομικό της αποτέλεσμα όλων των εποχών τον τελευταίο χρόνο υπό την ηγεσία του. Με ξεκάθαρη στρατηγική, συνεπή εφαρμογή και αλάνθαστο βλέμμα στις συναφείς οικονομικές τάσεις, διασφάλισε ότι αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν από τις παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία σημαντικής ανάπτυξης. Έτσι, ο κ. Appel έχει οδηγήσει με επιτυχία τον όμιλο Deutsche Post DHL προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Tobias Meyer θα αναλάβει με άμεση ισχύ νέος διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού.

Το άρθρο Deutsche Post DHL: Έσοδα 20,9 δισ. στο Q1 του 2023, νέος Δ/νων Σύμβουλος ο Tobias Meyer εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα