Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα κρυπτονομίσματα- Στα $29.000 το Bitcoin

15:49 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (5/5), παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα, με το Bitcoin να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 29.000 δολάρια.

Τα στοιχεία της CryptoQuant δείχνουν ότι υπάρχει και υψηλή πίεση πωλήσεων λόγω της ανόδου των συναλλαγματικών αποθεμάτων, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη αγοραστική πίεση.

Η αγορά επηρεάζεται και από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, με την οικονομία της να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης. Ο Caixin China General Manufacturing

PMI, που μετρά την απόδοση του μεταποιητικού τομέα, έπεσε στο 49,5 τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας την πρώτη συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας από τον Ιανουάριο λόγω ύφεσης στον τομέα των ακινήτων και φόβων παγκόσμιας επιβράδυνσης. Οι τιμές των εισροών μειώθηκαν για πρώτη φορά σε επτά μήνες, προκαλώντας την πιο απότομη πτώση στις τιμές πώλησης από τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς οι εταιρείες προσπάθησαν να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το QCP της Σιγκαπούρης είπε επεσήμανε πρόσφατα ότι η αγορά είναι «μπερδεμένη και ταραχώδης» επειδή είναι παγιδευμένη ανάμεσα σε αντικρουόμενες τάσεις. «Αυτή η έλλειψη κατεύθυνσης έχει οδηγήσει σε αστάθεια σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», συμπλήρωσε.

Η στάση της Fed και τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση εν μέσω επίμονου πληθωρισμού δεν επιτρέπουν στα κρυπτονομίσματα να «χτυπήσουν» νέα υψηλά, ενώ και η τιμή του δολαρίου παίζει τον ρόλο της.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που αναμένονται μέσα στην ημέρα θα είναι πιθανότατα ένα καλό τεστ για το ποια κατεύθυνση κερδίζει.

Η τιμή του Bitcoin δεν παρουσίασε αξιοσημείωτες αλλαγές το τελευταίο 24ωρο. Σε κάποια φάση άγγιξε τα 29.500 δολάρια για λίγο, αλλά επανήλθε σχεδόν αμέσως καθώς οι «ταύροι» δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη δυναμική.

Όπως επισημαίνει το CryptoPotato, φαίνεται ότι η τιμή του Bitcoin έχει κολλήσει σε ένα σχετικά στενό εύρος και ένα… ξέσπασμα προς τα πάνω ή προς τα κάτω θα καθόριζε την κατεύθυνσή της στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, προς το παρόν, η αστάθεια παραμένει ελάχιστη.

Οι ρευστοποιήσεις τις τελευταίες 24 ώρες είναι περίπου 26 εκατομμύρια δολάρια, ειδικά για το Bitcoin, γεγονός που πιστοποιεί τη σχετικά χαμηλή μεταβλητότητα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin υποχωρεί 0,10% στα 29.175,90 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,37% στα 1.913,15 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 1,43% στα 21,99 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,27% στο 0,38917900 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,03% στα 5,76 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 0,67% στο 0,07856577 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,79% στο 0,00000993 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματαBitcoinethereumκρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα