H Βρετανία στέλνει το HMS Richmond στην Ερυθρά Θάλασσα

21:24 8/1/2024 - Πηγή: Reporter

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, τη Δευτέρα (8/1), ανακοίνωσε την αποστολή του HMS Richmond (F-239) στη Μέση Ανατολή, ως στοιχείο της Επιχείρησης Prosperity Guardian, για την ενίσχυση της ναυτικής επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή του Κόλπου. Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που αποστέλλει στην περιοχή το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Εργαζόμαστε με συμμάχους και εταίρους για να προστατεύσουμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και δεσμευόμαστε πως oi κακόβουλοι παράγοντες θα λογοδοτήσουν για τις κλοπές και τις επιθέσεις.

Οι Χούθι θα φέρουν την ευθύνη των συνεπειών, εάν συνεχίσουν να απειλούν ζωές και την εμπορική ναυτιλία σε αυτές τις κρίσιμες πλωτές οδούς», αναφέρει η δήλωση του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Γκραντ Σαπς.

Ο Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι το HMS Richmond πρόκειται να αντικαταστήσει είτε το HMS Diamond είτε το HMS Lancaster, επομένως δεν πρόκειται για κάποια «κλιμάκωση». Δεν είναι σαφές ποιο πλοίο θα αντικατασταθεί, όμως το HMS Diamond δεν έχει το καλύτερο ιστορικό μηχανικής αξιοπιστίας, ενώ το HMS Lancaster αν και είναι ένα παλιό πλοίο, όταν έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο του 2022 ανακοινώθηκε πως θα έχει μόνιμη βάση στον Κόλπο για 3 χρόνια.

#Βρετανία #Ερυθρά_Θάλασσα #Μέση_Ανατολή #πολεμικό_πλοίο
Keywords
Αναζητήσεις
h-vretania-stelnei-to-hms-richmond-stin-erythra-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα