Με οδηγό τράπεζες, ΔΕΗ και Mytilineos ξανά στα υψηλά του Ιουλίου το Χ.Α.

20:13 8/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Όλες οι μετοχές κλειδιά των δεικτών ήταν ισχυρές με αποτέλεσμα τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και οι δείκτες μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης να σημειώσουν αξιόλογα κέρδη που διαχύθηκαν σε όλο το εύρος της αγοράς.

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε και έκλεισε πάνω από τις 1330 μονάδες με γενικευμένη άνοδο από όλο το εύρος της αγοράς σε
μεγάλη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, σε μία καλή συνεδρίαση, όπου οι αγοραστές ξεπέρασαν τους πωλητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγάλος δείκτης FTSE των blue

chips με άνοδο 1,56% και ο τραπεζικός δείκτης με κέρδη 1,59% είχαν μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από το
Γενικό Δείκτη, που έκλεισε με ημερήσια κέρδη 1,44% στις 1330,61 μονάδες, γεγονός που δείχνει ότι η μεγάλη κεφαλαιοποίηση ήταν οδηγός και είχε πολλούς πρωταγωνιστές.

Όμως δεν πήγε πίσω ούτε η μεσαία κεφαλαιοποίηση με άνοδο 1,51% αλλά ούτε και οι μετοχές μικρότερων επιχειρήσεων μερικές από τις οποίες είχαν μεγάλη ημερήσια απόδοση.

Το ΧΑ δεν έδειχνε από το πρωί διάθεση υποχώρησης, αλλά ανέμενε ενδείξεις κλίματος από τις διεθνείς αγορές και όταν πήρε το μήνυμα από Παρίσι και Φρανκφούρτη, ξεπέρασε τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές σε αποδόσεις όπως κάνει όλο και συχνότερα, από το 2021 και μετά και όπως κάνει και η ελληνική οικονομία που θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτές της Ευρωζώνης.

Περίπου από τις 12 το μεσημέρι και μετά το ΧΑ άνοιξε ταχύτητα και όταν ανεβαίνει έτσι ο Mytilineos και οι τραπεζικές μετοχές, ειδικά η ΕΤΕ και η Eurobank, ακολουθούμενες από Alpha, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola και ΟΤΕ, ΔΕΗ ουσιαστικά ανεβαίνουν όλες οι μετοχές – κλειδιά για το δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Αντίστοιχα, όταν ΕΤΕ και ΔΕΗ, Alpha Bank και ΒΙΟΧΑΛΚΟ, έχουν τέτοια διάθεση στο Γενικό Δείκτη, δεν μπορεί να υστερήσει φυσικά.

Ο Γενικός  Δείκτης έκλεισε σχεδόν στο υψηλό ημέρας, ενώ αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα 108,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. σε 14 πακέτα (τα 2 στην Εθνική συνολικής αξίας 3,2 εκατ.). Συνολικά, 60 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά έναντι 45 πτωτικών. Θετικό το γεγονός ότι οι τιμές στο αργό πετρέλαιο πήραν μία γερή βουτιά με απώλειες σχεδόν 5% κάποια στιγμή που κούρεψαν και με το παραπάνω όλα τα προηγούμενα κέρδη των κερδοσκόπων.

Keywords
Αναζητήσεις
me-odigo-trapezes-dei-kai-mytilineos-xana-sta-ypsila-tou-iouliou-to-cha.htm
Τυχαία Θέματα