Ethereum: Πού κινείται στη λίστα των μεγαλύτερων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων

Παρά τα πιο πρόσφατα σκαμπανεβάσματα στις αγορές κρυπτογράφησης, η συνολική τάση τους τελευταίους αρκετούς μήνες ήταν αρκετά ανοδική, οδηγώντας σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών για το Bitcoin και σε μια πολυετή κορύφωση για το Ethereum.

Κατά συνέπεια, οι κεφαλαιοποιήσεις των αγορών τους αυξήθηκαν επίσης πολύ πρόσφατα και αυτό τα έκανε μερικά από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία σε αυτή τη βάση.

Το Bitcoin μπήκε στα 10 κορυφαία χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία τον Φεβρουάριο ξεπερνώντας το Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, ενώ λίγες

εβδομάδες αργότερα, η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια και ξεπέρασε αυτή του Meta και του ασημιού, καθιστώντας το το 8ο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο. Οι τελευταίες μειώσεις, ωστόσο, έχουν σταματήσει κάποια από την πρόοδό του και το Bitcoin βρίσκεται πλέον πίσω από το μέταλλο.

Όλα αυτά συνέβησαν όταν η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε στο υψηλό όλων των εποχών σχεδόν των 74.000 δολαρίων.

Αν και το Ethereum απέτυχε να ξεπεράσει το υψηλό του του 2021, έχει επίσης ανέβει πρόσφατα και ξεπέρασε για λίγο τα 4.000 δολάρια.

Ωστόσο, οι προαναφερθείσες ανατροπές στην αγορά οδήγησαν το Ethereum πλέον πιο χαμηλά, γύρω στα 3.500 δολάρια. Επιπλέον, επισημαίνει το CryptoPotato, ενώ η δομή του Bitcoin είναι πληθωριστική, το Ethereum θα μπορούσε να είναι ένα αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο μετά τη μετάβασή του από το Proof-of-Work στο Proof-of-Stake. Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του, η οποία είναι τώρα στα 420 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσε ενδεχομένως να μειωθεί ακόμη και αν η τιμή του Ethereum αυξηθεί.

Ωστόσο, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση έχει τοποθετήσει το Ethereum στα 25 κορυφαία παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, ξεπερνώντας κάποια όπως η Toyota, η Samsung και, πιο πρόσφατα, η Johnson&Johnson.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το Ethereum;

Η τιμή του Bitcoin έχει προβλεφθεί να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια και να κορυφωθεί κάπου μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Αν και οι προβλέψεις δεν επιβεβαιώνονται πάντα, το CryptoPotato μελετά πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το Ethereum σύμφωνα με ορισμένες αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για το Ethereum βλέπουν το περιουσιακό στοιχείο να αγγίζει τα 5.000 δολάρια τους επόμενους μήνες και πιθανώς να κορυφώνεται στα 10.000 δολάρια. Εάν πρόκειται να επιτευχθεί το δεύτερο, αυτό θα τοποθετούσε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς Ethereum, σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της τρέχουσας προσφοράς της. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Ethereum θα ήταν κοντά στο να μπει στα 10 μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αν βέβαια, επίσης, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς και των υπολοίπων παραμείνει ίδια.

Και πάλι, υπάρχουν πολλά «αν» σε αυτά τα σενάρια, οπότε προς το παρόν οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων μένουν στην… ικανοποίηση του γεγονότος ότι δύο κρυπτονομίσματα βρίσκονται ανάμεσα στα κορυφαία 25 παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

#ethereum #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
ethereum-pou-kineitai-sti-lista-ton-megalyteron-chrimatooikonomikon-periousiakon-stoicheion.htm
Τυχαία Θέματα