Ξεκινούν πάλι οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Δεύτερη ευκαιρία να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα έχουν από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου περισσότεροι από 60.000 πολίτες των οποίων οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν είχαν αστοχείς που πρέπει να διορθωθούν, καθώς και συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων, για τους οποίους διευρύνθηκαν τα κριτήρια υπαγωγής.

Κατά τη δεύτερη φάση υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει έως και τις 26 Δεκεμβρίου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχουν εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.

Για

τις μονογονεϊκές οικογένειες των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε στην πρώτη φάση. δεν χρειάζεται να ξανακάνουν αίτηση για να πάρουν τη διαφορά. Αυτή θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχουν ορίσει.

Κατά την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος υπάρχουν νέα δεδομένα για κοινωνικές ομάδες όπως τα μονογονεϊκά νοικοκυριά που λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το ειδικό επίδομα τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών. Στο εξής η κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδας προσαυξάνεται κατά 0,25 για τον πρώτο ενήλικα και μέχρι το μέγιστο του 3.

Περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος και όσοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ότι το 2016 κατέβαλαν δίδακτρα έως 1.500 ευρώ σε ιδιωτικά σχολεία,

Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, ή είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Επιπλέον αν ο ίδιος ΙΒΑΝ εμφανίζεται δηλωμένος τρεις ή περισσότερες φορές για διαφορετικούς αιτούντες, τότε η αίτηση ακυρώνεται αυτόματα. Με τη διάταξη αυτή περιορίζονται οι πιθανότητες καταστρατήγησης των διατάξεων για το μέρισμα.

Στη νέα αυτή φάση των αιτήσεων, όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία, στοιχεία εγγραφής στον ΕΦΚΑ και στοιχεία ανεργίας, προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις ιδίως με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του ΑΜΚΑ, του ΕΦΚΑ, της ΕΑΠ και του ΟΑΕΔ και προσυμπληρώνονται αυτόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα