Την προστασία της αστυνομίας ζητούν τα μαγαζιά που θα ανοίξουν Κυριακή

Την προστασία των καταστημάτων από την Ελληνική Αστυνομία ζητά με χθεσινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).

«Επειδή μέλημα όλων είναι η τήρηση της έννομης τάξης και η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, αιτούμεθα από την ελληνική πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να περιφρουρηθεί η τάξη και να διασφαλιστεί ήρεμο κλίμα στην αγορά τις επόμενες Κυριακές».αναφέρει ο ΣΕΛΠΕ.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε εν όψει της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

τις τρεις προσεχείς Κυριακές (17, 24 και 31 Δεκεμβρίου) σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομοταγείς επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κυριακών που επιτρέπεται να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους αλλά ποιες από αυτές μπορούν να ανοίξουν τα εμπορικά τους σημεία δίχως να παρεμποδιστούν παρανόμως».

Αν και από τις 19 Μαΐου 2017 βάσει του άρθρου 49 του νόμου 4472/2017 στον Δήμο Αθηναίων και από τις 7 Ιουλίου 2017 και σε άλλες περιοχές επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές (πλην της δεύτερης του Αυγούστου) από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, στην πράξη εφαρμόζεται μερικώς. Τον Μάιο και τον Ιούνιο που αποτελούν τους μήνες της μεγάλης κατανάλωσης εν όψει καλοκαιρινών διακοπών όσα καταστήματα στον Δήμο Αθηναίων επιχείρησαν να λειτουργήσουν το… μετάνιωσαν. Κι αυτό διότι σε καταστήματα επί της οδού Ερμού και στην Ομόνοια εισήλθαν ομάδες διαδηλωτών και πέταξαν μπογιές στους χώρους των καταστημάτων. Αλλες επιχειρήσεις επέλεξαν ακριβώς να μην ανοίξουν, έχοντας γίνει στόχος τα προηγούμενα χρόνια διαδηλωτών και απεργών, προτιμώντας στην ουσία να «χάσουν» πιθανώς τζίρο από το να υποστούν υλικές ζημιές αλλά και πλήγμα στη φήμη της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα