Προβλήματα που «μπλοκάρουν» τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Προβλήματα που «μπλοκάρουν» τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα05.12.2017Οικονομία

«Φωτιά» έχει πάρει η ιστοσελίδα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Συνολικά 905.440 έχουν εγκριθεί, ενώ οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 202.552. Οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διαμορφώνονται σε 444.745, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) αριθμούν 482.910 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 62.583. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της υποβολής της αίτησης μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα

που μπορεί να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία, όπως:

• Να μην αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από το σύστημα ο συνδυασμός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που έχετε εισαγάγει - θα εμφανιστεί αντίστοιχο μήνυμα. Τότε, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και να ζητήσετε να ενημερώσετε την εγγραφή του ΑΜΚΑ σας ως προς το πεδίο του ΑΦΜ. Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας (ΑΔΤ, διαβατήριο κ.λπ.) και ένα έγγραφο που να αναγράφει τον ΑΦΜ μαζί με τα προσωπικά στοιχεία σας (π.χ. εκκαθαριστικό Εφορίας).

• Το σύστημα να μην έχει σωστή ένδειξη για το κριτήριο ύπαρξης έστω και ενός μήνα ασφάλισης σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Θα πρέπει να μεταβείτε σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και να ζητήσετε να διορθωθούν τα στοιχεία σας, προσκομίζοντας κάθε αναγκαίο έγγραφο. Οι διορθώσεις σχετίζονται μόνο με αποκατάσταση σφαλμάτων αναφορικά με την ταυτότητα του ασφαλισμένου και όχι σε εκ των υστέρων αναγνώριση χρόνου ασφάλισης.

• Να διαπιστώσετε ότι άγνωστο σε εσάς άτομο απεικονίζεται ως φιλοξενούμενός σας. Μπορείτε να το εξαιρέσετε χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη δίπλα στο όνομά του. Η επιλογή αυτή συνιστά καταγγελία προς την οικεία ΔΟΥ σε βάρος του εμφαινομένου ως φιλοξενουμένου, περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα