Προσκύνημα για υγεία και να φύγει η φτώχεια!

Προσκύνημα για υγεία και να φύγει η φτώχεια!08.11.2017Ρεπορτάζ

Στη Νέα Ιωνία 20.000 πιστοί από όλη την Ελλάδα για την Αγία Ζώνη

Συνεχίζουν να συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγιών Αναργύρων, στην Νέα Ιωνία, όπου από την περασμένη Παρασκευή «φιλοξενείται» η θαυματουργή Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Ανθρωποι κάθε ηλικίας περιμένουν αγόγγυστα στην ουρά για να

προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας και να ζητήσουν από τη Μεγαλόχαρη την ευλογία της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, αρχιμανδρίτη Ηλία Καρατζά, πάνω από 20.000 πιστοί έχουν ασπαστεί τη θαυματουργή εικόνα, πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν ταξιδέψει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι πιστοί ζητούν από τη Μεγαλόχαρη υγεία για όλον τον κόσμο, γιατρειά για τους δικούς τους ανθρώπους που υποφέρουν, αλλά και να φύγει η φτώχεια από την Ελλάδα.

Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου, στο Αγιον Ορος. Αφιερώθηκε στη μονή αυτή, σύμφωνα με την παράδοση, το έτος 1101 από τον Λάζαρο της Σερβίας. Κατά την παράδοση, την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμηση και την ανάληψή της. Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

Η Τιμία Ζώνη έχει φτιαχτεί από τρίχες καμήλας και έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα, όπως η τεκνοποίηση από γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, καρκινοπαθείς που γιατρεύτηκαν και πάρα πολλά άλλα.

Το κειμήλιο θα παραμείνει στον ναό ως τις 13 Νοεμβρίου, οπότε θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» προς ευλογία των ασθενών. Καθημερινά, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων τελούνται θεία λειτουργία, ιερές παρακλήσεις, εσπερινός και κάθε βράδυ αγρυπνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα