14 μαχαιριές για μια χούφτα ευρώ

14 μαχαιριές για μια χούφτα ευρώ 08.11.2017Πρόσωπα

Για τη δόση του, 58χρονος τοξικομανής σκότωσε με ασύλληπτη αγριότητα τη Δώρα Ζέμπερη στο Β' νεκροταφείο

Ενας τοξικομάνης 58 ετών, με «λερωμένο» ποινικό μητρώο, είναι ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Ο δράστης, που κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την 32χρονη μέσα στο Β' Νεκροταφείο, στη Ριζούπολη, είχε αρχικό σκοπό τη ληστεία. Το κινητό που άρπαξε από το θύμα τελικά τον «πρόδωσε» όταν προσπάθησε να το πουλήσει για να εξασφαλίσει τη δόση του.

Οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη τόσο από το DNA

που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης εφοριακού όσο και από τα αποτυπώματά του.

Από χθες το πρωί ο άνθρωπος που συντάραξε το πανελλήνιο σκοτώνοντας με πρωτοφανή αγριότητα την 32χρονη Δώρα βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν 58χρονο Ελληνα, μόνιμο θαμώνα των στενών της πλατείας Ομονοίας, που είναι χρόνια εθισμένος στη χρήση ηρωίνης και έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για ναρκωτικά και κλοπές.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί προκύπτει ότι ο μεσήλικας τοξικομανής προσπάθησε να αρπάξει το κινητό και την τσάντα της άτυχης γυναίκας όσο εκείνη προσευχόταν στο μνήμα του αδικοχαμένου φίλου της. Η Δώρα αντέδρασε και μάλιστα του κατάφερε ακόμα και χτύπημα, με αποτέλεσμα εκείνος να εξαγριωθεί, να την καταδιώξει και να της καταφέρει αλλεπάλληλες μαχαιριές, δύο από αυτές στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά ο δολοφόνος πήγε στο πίσω μέρος του κοιμητηρίου, πήδησε τη μάντρα από ένα σημείο που είναι χαμηλή και κινήθηκε παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού, ώσπου βγήκε στη λεωφόρο Ηρακλείου. Στο ύψος του σταθμού του ΗΣΑΠ είχε σταθμεύσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού, με το οποίο διέφυγε αρχικά προς την περιοχή των Πετραλώνων και στη συνέχεια στην Ομόνοια, όπου προσπάθησε να πουλήσει το κινητό της άτυχης κοπέλας (για μόλις 20 ευρώ).

Οι υποψίες

Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και το οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Τα δεδομένα ανέτρεψε το στίγμα του κινητού της άτυχης Δώρας, που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.

Σε βάρος του 58χρονου τοξικομανή ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία. Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία, ενώ ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα