Περίεργες μεθοδεύσεις για «εμπλοκή» Καραμανλή

Περίεργες μεθοδεύσεις για «εμπλοκή» Καραμανλή23.01.2018Παρασκήνιο

«Ρεπορτάζ» με ανύπαρκτες δηλώσεις και πονηρές διαρροές για το Σκοπιανό με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό

Τα περίεργα παιχνίδια που προσπαθούν να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή και να δώσουν διάφορες ερμηνείες σε όσα έγιναν στην ιστορική Σύνοδο στο Βουκουρέστι έχουν προκαλέσει την οργή του πρώην πρωθυπουργού.

Από τη μια, ένα -κατά φαντασίαν- δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», με αποσπάσματα δηλώσεων που

δεν έχουν γίνει ποτέ, χωρίς να υπάρξει μάλιστα συνάντηση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή με τον συντάκτη του κειμένου, και, από την άλλη, η διαρροή ενός τηλεγραφήματος του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ως απάντηση σε ανύπαρκτες δηλώσεις, δείχνουν ότι κάποιοι τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας «καίγονται» από τις εξελίξεις μετά το συλλαλητήριο.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισήμαναν ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του».

Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι το μόνο που ισχύει και που έχει πει σε συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής είναι η φράση που δημοσιεύτηκε στη «Real news» την προηγούμενη Κυριακή, «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Η πρεμούρα, από την άλλη, της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας να υιοθετήσει το τηλεγράφημα του Ντ. Σπέκχαρντ, εάν είναι πραγματικό, μια και είναι από διαρροή στα WikiLeaks, και μάλιστα ως «ντοκουμέντο», προκαλεί εντύπωση για τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «δημοκρατίας», σε καμία περίπτωση, ούτε στο Βουκουρέστι ούτε αλλού, και σε κανέναν (και πολύ περισσότερο στον Αμερικανό πρέσβη) ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε ούτε χαραμάδα για σενάρια διπλής ονομασίας.

Η θέση τής τότε κυβέρνησης ήταν: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων και για όλους τους σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιβόητο τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή, όπως αναγράφεται, ήταν πριν καν γίνει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Η Σύνοδος έγινε τον Απρίλιο, το τηλεγράφημα είναι του Ιανουαρίου (!) και στο οποίο αναφέρεται σε πολλά σημεία ότι ο Καραμανλής κράτησε σκληρή γραμμή στο θέμα του ονόματος της «Μακεδονίας» και ότι ο πρώην πρωθυπουργός έριχνε ευθύνες στις ΗΠΑ που είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομά τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα