«Μοιράζει» τη Μακεδονία ο Μπουτάρης!

«Μοιράζει» τη Μακεδονία ο Μπουτάρης! 23.01.2018Πρόσωπα

Ακόμα μία προκλητική δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Απίστευτη δήλωση έκανε χθες το πρωί, μόλις μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Μακεδονία

δεν είναι μόνο ελληνική! Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, παρότι έχει δηλώσει ότι ο ίδιος είναι «πιο Μακεδόνας και από τους Μακεδόνες» εξαιτίας της καταγωγής του παππού του, επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά και λόγο σε ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την κοινή γνώμη!

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο είναι κακή. Οταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμά τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο είπε πως «η εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου τη διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα» και πως «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη». Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος».

«Στενοχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, ενώ όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: «Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή».

Πρόσθεσε πως θα καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου άγνωστοι με σπρέι έγραψαν «Χρυσή Αυγή» κάτω από το γλυπτό. Τέλος, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το συλλαλητήριο «ογκώδες και εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», λέγοντας πως το παρακολούθησε από εικόνες στην τηλεόραση, ωστόσο δήλωσε «απογοητευμένος γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα