Οι πλειστηριασμοί ξανάρχονται

Οι πλειστηριασμοί ξανάρχονται09.01.2018Ρεπορτάζ

Ποδαρικό για το 2018 με 266 πράξεις, εκ των οποίων μία αφορά το άλλοτε καμάρι του Αιγαίου «Αίολος Κεντέρης Ι»

Οικόπεδα, μεζονέτες, αγροτεμάχια αλλά και το «Αίολος Κεντέρης Ι» βγαίνουν αύριο στο σφυρί, καθώς ξεκινούν και πάλι -μετά τρεις εβδομάδες αποχής- τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί όσο και οι συμβατοί στα ειρηνοδικεία, μετά τη λήξη της αναστολής τους, στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών,

Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αναβολής είχε ληφθεί «προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία είναι 240 και άλλοι 26 είναι οι ηλεκτρονικοί. Αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες αλλά και μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν ανέβει περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Πάντως, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους προτού φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού. Αγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη θα βγουν μεταξύ άλλων σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην Αθήνα: Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό «Αίολος Κεντέρης Ι» αντί του ποσού των 6.500.000 ευρώ, από την Τράπεζα Eurobank διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, αντί του ποσού του 1.310.000 ευρώ, από την Τράπεζα Eurobank ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., αντί του ποσού των 423.000 ευρώ, από την Τράπεζα Eurobank ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκοπούλου, αντί του ποσού των 375.000 ευρώ και από την Alpha Τράπεζα ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, αντί του ποσού των 541.221 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα