Νέος... στόχος ο Κοτζιάς για τη Σαουδική Αραβία!

Νέος... στόχος ο Κοτζιάς για τη Σαουδική Αραβία!06.12.2017Πρόσωπα

Με ερώτηση Κουμουτσάκου η Ν.Δ. τον καλεί σε εξηγήσεις για τη συμφωνία πώλησης των βλημάτων

Τον Νίκο Κοτζιά βάζει στο στόχαστρο -μετά τον Πάνο Καμμένο- η Ν.Δ. για την υπόθεση πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή, υποστηρίζει ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες τις σημαντικές πτυχές της «σκοτεινής αυτής

υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα», ενώ του προσάπτει ότι δεν αντέδρασε στην «πρωτοφανή απαξίωση του διπλωματικού προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ».

Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί ακόμη τον υπουργό Εξωτερικών να εξηγήσει γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ «γνώριζε ότι η αραβική χώρα επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα».

Αντίδραση

Η ερώτηση Κουμουτσάκου προκάλεσε την ειρωνική αντίδραση του Πάνου Καμμένου στο twitter: «Επειδή κατέθεσε νέα ερώτηση με το ίδιο περιεχόμενο, θυμίζω τι έλεγε για αυτόν καταδικασμένος εκβιαστής δημοσιογράφος: “Ρε μαλ… Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου, εκτινάσσεσαι… Δεν σταματιέται, αγόρι μου, ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος-Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί”». «Η αντίδραση του κ. Καμμένου επιβεβαιώνει την αγωνία του» ήταν η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου. Η Ν.Δ. ζήτησε ακόμη την πρόσκληση του κ. Κοτζιά, όπως επίσης του κ. Καμμένου, καθώς και του αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Τραγάκης.

Το επόμενο επεισόδιο αναφορικά με την υπόθεση θα παιχτεί την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Το κύριο μενού αυτής της συνεδρίασης αναμένεται να είναι η Σαουδική Αραβία, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Επιτροπής, όπως οι Νίκος Φίλης και Γιώργος Κυρίτσης, ζητούσαν δημοσίως να ακυρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με το Ριάντ, επικαλούμενοι και τη νέα απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για εμπάργκο όπλων προς τους Σαουδάραβες εξαιτίας της εμπλοκής τους στον πόλεμο της Υεμένης.

Εκτιμάται ότι πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσουν αίτημα ανάκλησης της θετικής γνωμοδότησης που είχε δώσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων στην πώληση ελληνικού πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα