Νόμος το αντιμεταναστευτικό!

Νόμος το αντιμεταναστευτικό!06.12.2017Ειδήσεις

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο σε πολίτες οκτώ χωρών

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Χαράς ευαγγέλια στον Λευκό Οίκο μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο απαγορεύει

στους πολίτες οκτώ χωρών να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Το νέο αναθεωρημένο διάταγμα -τρίτο κατά σειρά- απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από το Τσαντ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράν, τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, για καθεμιά από αυτές τις χώρες θα ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί. Το δικαστήριο, όπου μόνο οι δύο από τους εννέα δικαστές ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της κυβέρνησης Τραμπ περί άρσης των δύο προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Ωστόσο, οι ακροάσεις συνεχίζονται σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, στα ομοσπονδιακά δικαστήρια της Χαβάης και του Μέριλαντ. Και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται αυτή την ώρα στο εφετείο.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε χθες ότι εντός του 2017 ο αριθμός των συλλήψεων ατόμων που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό έπεσε στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 46 χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, οι συνοριοφύλακες προχώρησαν σε 320.531 συλλήψεις, αριθμός μειωμένος κατά 24%! Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσίασαν οι συλλήψεις αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης Τραμπ έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου οι Αρχές έκαναν 110.568 συλλήψεις, αριθμός αυξημένος κατά 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους!

Ερευνα για Τραμπ μέσω της Deutsche Bank

Στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μούλερ ζήτησε από την Deutsche Bank στοιχεία για επιχειρηματικές συναλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χρωστά στον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό σχεδόν 300.000.000 δολάρια! Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μούλερ ζήτησε τραπεζικά στοιχεία που αφορούν τόσο τον Τραμπ όσο και μέλη της οικογένειάς του, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει αν τα δάνεια που πήρε ο επιχειρηματίας πολλά χρόνια προτού γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ακόμα ασχολούνταν με την κατασκευή και την εκμετάλλευση ακινήτων, συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα