Κύπρος: Προεκλογική εκστρατεία με... Ρουβά

Κύπρος: Προεκλογική εκστρατεία με... Ρουβά08.01.2018Πρόσωπα

Ελλαδίτες τραγουδιστές επιστρατεύουν υποψήφιοι στην τελική ευθεία για τις προεδρικές στις 28 Ιανουαρίου

Με... Σάκη Ρουβά κορυφώνονται οι προεκλογικές (!) εκδηλώσεις στην Κύπρο για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου.

Οπως μεταδίδουν

κυπριακά ΜΜΕ, ο Ρουβάς ήταν η πρώτη σκέψη στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη για τον καλλιτέχνη που θα ενίσχυε με την παρουσία του την κορυφαία προεκλογική συγκέντρωση του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του. Ετσι, η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κ. Αναστασιάδη θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου, στο στάδιο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας, σε ρυθμούς Σάκη Ρουβά, με είσοδο προφανώς ελεύθερη για όλους.

Ελλαδίτες τραγουδιστές -και μάλιστα πολλούς- επιστρατεύει και ο Σταύρος Μαλάς. Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ θα κορυφώσει την προεκλογική εκστρατεία του με συναυλία στο ίδιο στάδιο, στις 15 Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσει ο ίδιος και θα ακολουθήσει το μουσικό πρόγραμμα με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Γιώτα Νέγκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Βούλλα Κωνσταντίνου και Νικόλα Φιλήτα.

Στις 16 Ιανουαρίου, επίσης στο «Ελευθερία», θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, χωρίς την ενίσχυση καλλιτεχνών, ενώ ούτε ο Γιώργος Λιλλήκας (ίσως και λόγω έλλειψης χρημάτων) θα κάνει προεκλογική συναυλία.

Πρόωρες κάλπες στα Κατεχόμενα

Πρόωρες «βουλευτικές» εκλογές έγιναν χθες στην κατεχόμενη Κύπρο, με τη συμμετοχή 388 υποψηφίων, εκ των οποίων οι 379 ανήκουν σε οκτώ κόμματα και οι υπόλοιποι εννέα είναι ανεξάρτητοι. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε νέο σύστημα ψηφοφορίας, με όλο το ψευδοκράτος να αποτελεί μία ενιαία περιφέρεια. Η συμμετοχή στις παράνομες εκλογές λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες είχε φθάσει στο 62,44%. Από τους 190.551 ψηφοφόρους, τελικά ψήφισαν οι 118.142. Στο 43% των καταμετρημένων ψήφων έως αργά χθες το βράδυ, τα τρία πρώτα κόμματα ήταν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (36,6%), το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (21,6%) και το Κόμμα του Λαού (16,8%).

Keywords
Τυχαία Θέματα