Ηρθε και μπαίνει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού το συλλεκτικό 2ευρο

Ηρθε και μπαίνει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού το συλλεκτικό 2ευρο14.11.2017Ρεπορτάζ

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το Γαλλικό Νομισματοκοπείο το συλλεκτικό κέρμα των δύο ευρώ, με αφορμή την 25η επέτειο της Ροζ Κορδέλας, που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού.

Το σχέδιο της μπροστινής όψης απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη Ροζ

Κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η επέτειος της Ροζ Κορδέλας», ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF (Γαλλική Δημοκρατία). Η πίσω όψη του κέρματος είναι η τυποποιημένη παράσταση του νομίσματος των δύο ευρώ, κοινή σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του συλλεκτικού νομίσματος με διαφορετικές τιμές. Η απλή έκδοση που βρίσκεται στην κάψουλα κοστίζει 5,95 ευρώ, το επιχρωματισμένο νόμισμα 25 ευρώ και 29 ευρώ η proof έκδοση του κέρματος, που δημιουργήθηκε με μια ειδική διαδικασία παραγωγής χειροποίητης μήτρας. Η αγορά μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (www.coinsclub.gr), τηλεφωνικά στο 210-9969888 ή με e-mail στο [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα