Χαμός στη δίκη για τον φόνο του φοιτητή στην Πεντέλη!

Χαμός στη δίκη για τον φόνο του φοιτητή στην Πεντέλη!14.11.2017Δικαστικά

Εκτός εαυτού ο πατέρας του θύματος (που έχει σκοτώσει για εκδίκηση τον πατέρα του δράστη) έψαχνε τον 23χρονο κατηγορούμενο

Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Ακόμη ένα επεισόδιο στη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2016 στην Πεντέλη, ήρθε να προστεθεί χθες στην υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε βεντέτα.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος για το φονικό κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αλλά η παρουσία του στο δικαστήριο προκάλεσε

την οργή της μάνας του αδικοχαμένου φοιτητή που αποπειράθηκε να τον λιντσάρει.

Η μαυροφορεμένη μητέρα θρηνούσε για τον χαμό του γιου της αλλά και του συζύγου της, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό, αφού έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του παιδιού τους εκδικήθηκε σκοτώνοντας τον πατέρα του κατηγορουμένου Μανούσο Ριτζάκη μέσα στο αυτοκίνητό του, στον Γέρακα.

Δρακόντεια μέτρα

Η αυλαία της δίκης άνοιξε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα. Ο έλεγχος κατά την είσοδο στο δικαστήριο ήταν αυστηρός με τη χρήση μηχανημάτων εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων.
Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο πατέρας του θύματος, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία του πατέρα του 23χρονου κατηγορουμένου, οδηγήθηκε στο δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει ο 23χρονος κατηγορούμενος να επιστρέψει στα κρατητήρια για να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παναγιώτη Γαλαζούλα, ο οποίος ζητούσε επίμονα να τον δει με αποτέλεσμα να έρθει σε αντιπαράθεση με τη μητέρα του 23χρονου που καθόταν λίγα μέτρα μακριά του και τον κατηγόρησε για «θέατρο». «Εμένα να κοιτάξεις» του φώναξε η μητέρα του κατηγορουμένου, για να ακούσει τη μητέρα του θύματος να της λέει εξοργισμένη: «Χάσαμε παιδί, θες να αλλάξεις θέση;»

Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον Παναγιώτη Γαλαζούλα, ο οποίος ήταν εκτός εαυτού. «Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ.: κατηγορούμενο). Ηρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου...» φώναζε.

Ο άνδρας οδηγήθηκε κυριολεκτικά σηκωτός από τους αστυνομικούς έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Θέλω να τον δω, δεν φεύγω» φώναζε την ώρα που τον πήγαιναν στην κλούβα της Αστυνομίας. Τη θέση του, αμέσως μετά, πήρε ο 23χρονος κατηγορούμενος ο οποίος, επίσης, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες και βρισκόταν σε κλοιό αστυνομικών που τον προστάτευαν, καθώς αποδοκιμάστηκε και από τους φίλους του θύματος. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα