Ιούνιο ή Ιούλιο οι πανελλαδικές διαβεβαιώνει η Κεραμέως

Ιούνιο ή Ιούλιο οι πανελλαδικές διαβεβαιώνει η Κεραμέως31.03.2020Παιδεία

Ορατό το ενδεχόμενο για μείωση της ύλης

Στη διαβεβαίωση ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν οπωσδήποτε μέσα στο καλοκαίρι, είτε τον Ιούνιο

είτε τον Ιούλιο, ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν, προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Ακόμη και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν, αυτό δεν θα έχει επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν τον Μάιο, θα προχωρήσουμε κανονικά σε πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο» είπε χθες η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ για το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο «καίει» τους μαθητές της Γ’ Λυκείου από τότε που τα σχολεία έκλεισαν λόγω του κορονοϊού.

Η υπουργός μίλησε και για τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει ώστε να φέρει ακόμα πιο κοντά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών μέσα στο καλοκαίρι. Οπως έχει πει και άλλες φορές στο παρελθόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει μείωση της ύλης, καθώς και επέκταση του σχολικού έτους. Την ίδια στιγμή, δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις σε σχέση με την ύλη στην οποία θα εξεταστούν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, είπε ότι αυτή θα αποτελείται από όσα έχουν διδαχτεί στην κανονική φυσική τάξη.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ακόμη μία φορά ότι γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές να αποφευχθεί το ακραίο σενάριο, οι εξετάσεις να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα