Η πρόταση Μητσοτάκη για το υπερπλεόνασμα!

Η πρόταση Μητσοτάκη για το υπερπλεόνασμα!09.11.2017Πρόσωπα

Τι είπε χθες ο Κυριάκος από το προσυνέδριο της Κρήτης. Νέα δέσμευση για μείωση φορολογίας

Την πρόταση της Ν.Δ. για τη διανομή του πλεονάσματος παρουσίασε χθες από το Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 4ου προσυνεδρίου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, πρότεινε:

1. Τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στους πλέον αδυνάμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες. 2. Την εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όσους πληρώνουν έως 500 ευρώ, κατά 20% για όσους πληρώνουν έως 1.500 ευρώ και κατά 10% για εκείνους που πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ ΕΝΦΙΑ. 3. Την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, ιδίως δε σε όσους το κράτος οφείλει συντάξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του για μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, ελάφρυνση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ, μείωση του φορολογικού συντελεστή επιπλέον 2% για αύξηση κατά 10% των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία.

Με σκοπό εξάλλου την ελάφρυνση των υγιών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ο κ. Μητσοτάκης ζητεί οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, συνεχίζει η πρόταση του προέδρου της Ν.Δ., το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μίλησαν εξάλλου, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Χρίστος Δήμας, που εξέφρασε τη θλιβερή διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που αύξησε τους φόρους το 2016.
Το παρών στο προσυνέδριο έδωσε και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, η απαγωγή του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο προτού ανέβει στο βήμα, είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα