Το άλλο με την κεντροαριστερά το ξέρετε;

Το άλλο με την κεντροαριστερά το ξέρετε; 09.11.2017Πρόσωπα

Παγκόσμιο ανέκδοτο η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ «πρώτα ο αρχηγός, μετά η παράταξη»

Η… παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνικής Κεντροαριστεράς έχει γίνει θέμα συζήτησης στα αδελφά κόμματα του εξωτερικού, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών Ν. Αλιβιζάτος στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, εν όψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου. Ο γνωστός συνταγματολόγος άφησε αιχμές κατά της διαδικασίας, την οποία επιβλέπει, αλλά και εναντίον των υποψηφίων, λέγοντας ότι «είναι

πρωτοτυπία να εκλέγεται ο επικεφαλής και να δημιουργείται μετά το κόμμα, αλλά το ζητούμενο ήταν να ξεφύγουμε από τους μηχανισμούς».

Λίγο αργά το σκέφτηκε πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών, αφού η εκλογική διαδικασία απέχει μόλις τρεις ημέρες και έχει συγκροτηθεί ο μηχανισμός για να υποδεχτεί τους πολίτες που θα ψηφίσουν...
Αποκάλυψε επίσης ότι έχει δεχθεί κλήσεις από το εξωτερικό, ώστε να ενημερώσει και άλλα κόμματα για την επιλογή «πρώτα ο αρχηγός και στη συνέχεια η συγκρότηση του κόμματος». Υπενθυμίζεται ότι την ίδια κριτική άσκησαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κόμματα και προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε η εκλογική μάχη.

Ο κ. Αλιβιζάτος καταμέτρησε και τις επιτυχίες της επιτροπής, στις οποίες συμπεριέλαβε την ηλεκτρονική διασύνδεση των τμημάτων και την αποφυγή του χειρόγραφου συστήματος για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.
Προφανώς, ο κ. Αλιβιζάτος δεν γνώριζε τις παλιές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, όπου οι κάλπες γέμιζαν με… ψηφοδέλτια και διαγράφονταν ονόματα από τις λίστες στο τέλος της διαδικασίας... Χαρακτήρισε... μικροεπεισόδιο την ανακοίνωση που έβγαλε για τα προτυπωμένα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη. Στο πλαίσιο αυτό, αρνήθηκε να πει ποιοι υποψήφιοι έκαναν το λάθος, αποδίδοντας την ενέργεια σε κεκτημένη ταχύτητα.

Αφού τα βρήκε όλα καλά ο Ν. Αλιβιζάτος, οι υποψήφιοι πραγματοποιούν τις τελευταίες δράσεις του προεκλογικού αγώνα τους. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά αναπόλησε τις εποχές που το ΠΑΣΟΚ είχε 40% και πήγε να διασκεδάσει με νεολαίους σε μπαρ της Αθήνας, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η συγκέντρωσή της στο Σπόρτιγκ. Στο Γκάζι θα οργανώσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβασε κι άλλο τον πήχη για τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι οι συμμετοχές θα πρέπει να φτάσουν τις 200.000, διαφορετικά θα πρόκειται για αποτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα