Η CIA «τραβάει το χαλί» στην προσέγγιση Τραμπ με Πούτιν!

Η CIA «τραβάει το χαλί» στην προσέγγιση Τραμπ με Πούτιν! 13.11.2017Ειδήσεις

Δήλωσε ότι πιστεύει στην ειλικρίνεια του Ρώσου προέδρου, όμως τον «άδειασε» ο Μάικ Πομπέο

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ασία, ωστόσο στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει νέος σάλος, μετά τις δηλώσεις του ότι ο Βλαντιμίρ

Πούτιν «φαινόταν ειλικρινής», όταν -ερωτηθείς από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο- αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ. «Μου είπε ότι δεν ενεπλάκη σε καμία περίπτωση στις εκλογές μας» εξήγησε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν στο ταξίδι του στην Ασία, προσθέτοντας: «Πραγματικά πιστεύω ότι εννοεί αυτό που μου λέει»!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής στο Βιετνάμ. Ο επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο, ωστόσο, επέμεινε χθες στις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, παρά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για το αντίθετο, αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ περί «ειλικρίνειας» του Ρώσου προέδρου.
«Ο διευθυντής υποστηρίζει, όπως έκανε πάντα, την έκθεση του Ιανουαρίου του 2017 των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ» τονίζεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η CIA.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μερική αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγκάστηκε να δηλώσει πως στηρίζει την άποψη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του αυτές, όμως, δεν στάθηκαν ικανές να μετριάσουν τη σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και αρκετά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ειλικρινής όταν αρνήθηκε την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν με ανακοίνωσή του στον επίσημο ιστότοπό του το Σάββατο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για «τα συμφέροντα των ΗΠΑ» και πως το «να πιστεύει κανείς το αντίθετο δεν είναι μόνο αφελές, αλλά θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλειά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα