Δώρο στους καναλάρχες από την κυβέρνηση

Δώρο στους καναλάρχες από την κυβέρνηση10.11.2017Οικονομία

Με τροπολογία χάρισε το 15% από τον ειδικό φόρο διαφημίσεων μειώνοντας τα κρατικά έσοδα κατά 20.000.000 ευρώ

Την ώρα που η κυβέρνηση στραγγαλίζει τις εφημερίδες, επιβάλλοντας με πρόσχημα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ «φόρο» 2% στον τζίρο τους, κάνει ακόμη ένα δώρο στους καναλάρχες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες θα πληρώσουν (για άλλη μία φορά) τους καναλάρχες για να κάνουν τα παιχνίδια τους, μια και προχωρεί

στη μείωση σε 5% από 20% του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων που θα προβάλλονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες!

Αυτό περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια και στην πράξη σημαίνει τουλάχιστον 15.000.000 ευρώ έσοδα στον Προϋπολογισμό!

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Οπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση: «Εν όψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1/4/2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν. 3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ ΑΕ».

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις τα έσοδα του Προϋπολογισμού θα μειωθούν κατά περίπου 20.000.000 ευρώ. Η μείωση αυτή για το 2018 θα περιοριστεί στα 15.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα