Δωδεκάνησα: Παράταση έως τις 5 Απριλίου για το Κτηματολόγιο

Δωδεκάνησα: Παράταση έως τις 5 Απριλίου για το Κτηματολόγιο20.02.2019Οικονομία

Εως τις 5 Απριλίου παρατείνεται για τους κατοίκους εσωτερικού η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στα Δωδεκάνησα

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων - Κοινοτήτων α) Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λειψών, Λέρου (εκτός της περιοχής που έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο Κω - Λέρου) της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, β) Ολύμπου, Μεσοχωρίου, Σπόων,

Βωλάδας, Απερίου, Οθους, Πυλών, Καρπάθου, Μενετών, Αρκάσας του Καλλικρατικού Δήμου Καρπάθου και Κάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου, γ) Μανδρακίου, Εμπορείου, Νικίων του Καλλικρατικού Δήμου Νισύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Κω και δ) Μεγίστης, Μεγάλου Χωριού και Λιβαδίων Τήλου, Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Την ίδια στιγμή, τα Δωδεκάνησα, όπως και οι Κυκλάδες, εξακολουθούν να ταλανίζονται από τα προβλήματα που έφεραν στο προσκήνιο οι δασικοί χάρτες. Οπως αναφέρει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα της «δημοκρατίας», το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα 32/2016, το οποίο υποχρεώνει το Δημόσιο να διεκδικεί πάνω από το 70% των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να επιστρέψουν οι ιδιοκτησίες στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα