ΔΕΗ: Ετοιμάζει 35.000 διακοπές στο ηλεκτρικό

ΔΕΗ: Ετοιμάζει 35.000 διακοπές στο ηλεκτρικό19.12.2017Παρασκήνιο

Το πλάνο του ΔΕΔΔΗΕ έως το τέλος του έτους. Το 70% αφορά οφειλές νοικοκυριών

Γύρω στις 35.000 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, το 70% των οποίων αφορά νοικοκυριά, μέσα σε 15 ημέρες θέλει να πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ

που δραστηριοποιείται στη μέση και τη χαμηλή τάση! Πρόκειται για περίπου 2.000 διακοπές την ημέρα, όπως υποστηρίζει και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, ο οποίος ζήτησε τα στοιχεία από τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ Νίκο Χατζηαργυρίου.

Στην επιστολή του κ. Χατζηαργυρίου προς τον Ν. Χουντή αναφέρεται πως στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει σε 204.000 διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατόπιν αιτημάτων από τη ΔΕΗ και τους άλλους ιδιώτες παρόχους. Σε 159.000 περιπτώσεις η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαταστάθηκε αφού οι οφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους, όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζηαργυρίου. Ομως σε περίπου 50.000 περιπτώσεις το ηλεκτρικό ρεύμα δεν επέστρεψε ποτέ.

Παρά τις δεκάδες χιλιάδες διακοπές, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν τη ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση κινούνται σταθερά σε επίπεδα άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρίας προσέλαβε προ ημερών κοινοπραξία υπό την εταιρία Qualcο, που διοικεί ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η Qualco και οι συνεργάτες της θα προτείνουν μέτρα για την είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, καθώς και τον μηχανισμό που πρέπει να συστήσει η ΔΕΗ προκειμένου να τις εισπράξει. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του, εξ ονόματος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, τα σχετικά στοιχεία από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν τρία μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα