Αντίστροφη μέτρηση για τα stress tests των τραπεζών

Αντίστροφη μέτρηση για τα stress tests των τραπεζών16.01.2018Πρόσωπα

Παρουσιάστηκε χθες στη Φρανκφούρτη από αντιπροσωπία της ΕΕΤ ο σχεδιασμός για «κόκκινα» δάνεια και ρευστότητα

Τον σχεδιασμό των ελληνικών τραπεζών για την αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και την προσαρμογή τους στο νέο λογιστικό πρότυπο IFRS 9, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, παρουσίασε χθες στη Φρανκφούρτη αντιπροσωπία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

(ΕΕΤ) στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, στην επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών της ευρωζώνης (SSM) Ντανιέλ Νουί και στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν.

Οι Ελληνες τραπεζίτες επισήμαναν την ουσιαστική βελτίωση των βασικών μεγεθών του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και επιχείρησαν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις των εποπτικών οργάνων εν όψει της έναρξης των stress tests τον επόμενο μήνα.

Συνεργασία

Στην αντιπροσωπία της ΕΕΤ μετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ένωσης και πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και της Eurobank Φωκίων Καραβίας, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Alpha Bank Σπύρος Φιλάρετος και Γιώργος Αρώνης και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, η αντιπροσωπία της επιβεβαίωσε στις συναντήσεις την πάγια θέση των ελληνικών τραπεζών να συνεργαστούν πλήρως με τις αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές Αρχές και να υλοποιήσουν όλες τις δεσμεύσεις και τις οδηγίες, με στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη συμμόρφωση στο νέο εποπτικό πλαίσιο και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η συνάντηση με τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη είχε τη μορφή γεύματος εργασίας, στο οποίο παρουσιάστηκαν το βελτιούμενο οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας.

Εκτός από την αντιπροσωπία της ΕΕΤ, προσκεκλημένοι στο γεύμα ήταν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλότνερ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Ευάγγελος Μυτιληναίος και το μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου Μιχάλης Στασινόπουλος, καθώς επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος και Ευτύχιος Βασιλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα