Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για ξέπλυμα ο Χατζηγιάννης

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για ξέπλυμα ο Χατζηγιάννης08.12.2017Δικαστικά

Τους οριστικούς τίτλους τέλους στη δικαστική περιπέτεια που ζει τα τελευταία πέντε χρόνια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έγραψε το Συμβούλιο Εφετών.

Μόλις μία ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του δημοφιλούς καλλιτέχνη στο Συμβούλιο Εφετών εκδόθηκε το υπ' αριθμόν 2325 βούλευμα, το οποίο τον απαλλάσσει από την κακουργηματική

κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, με την απόφασή τους αποδέχθηκαν τους ισχυρισμούς του Μιχάλη Χατζηγιάννη ότι οι καταθέσεις των 5.300.000 ευρώ που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, προέρχονταν από νόμιμα εισοδήματά του. Οπως εκτιμάται, αυτό που βάρυνε στην κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ήταν η δικαστική απόφαση που πριν από περίπου έναν χρόνο τον αθώωσε από την κατηγορία της φοροδιαφυγής, η οποία αφορούσε τα επίμαχα εμβάσματα των 5.300.000 ευρώ.

Αλλωστε, αυτή την απόφαση προσκόμισε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στους δικαστές στη σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους. Ο δικηγόρος του από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε «τυπική τη διαδικασία για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση για τη φοροδιαφυγή του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων», η οποία ήταν και το δυνατό τους όπλο στην υπόθεση. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, αρχικά, δικαιώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια και στη συνέχεια από τα ποινικά με το σκεπτικό ότι τα εμβάσματα προς την Κύπρο προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα