«Paradise Papers»: Αποκαλύφθηκαν και 189 Κύπριοι, στα σκαριά και οι έλεγχοι

«Paradise Papers»: Αποκαλύφθηκαν και 189 Κύπριοι, στα σκαριά και οι έλεγχοι22.11.2017Παρασκήνιο

Από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη των «Paradise Papers» δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η Κύπρος!

Οπως έγινε χθες γνωστό, ούτε μία ούτε δύο, αλλά 189 περιπτώσεις φυσικών προσώπων και εταιριών, 232 διευθύνσεων υποστατικών, 42 υπεράκτιων εταιριών και μίας αναφοράς στα «others» (λοιπά) εντοπίζονται στα δεδομένα της Διεθνούς

Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για τα «παραδείσια έγγραφα»!

Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο γρήγορα, καθώς χρειάστηκαν περίπου 15 ημέρες για να μπουν ονόματα Κυπρίων στη λίστα, αφού από την παρουσίαση των «Paradise Papers» δεν υπήρχε καν ως επιλογή η λέξη Κύπρος. Εντούτοις, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν ονόματα που σχετίζονται με την Κύπρο, καθώς υπήρχαν ονόματα στη «λίστα Λαγκάρντ» και στα «Panama Papers».

Τα ονόματα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αναμένεται να εξετάσει τον όγκο των δεδομένων των «Paradise Papers» προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι μεμπτό. Το Τμήμα Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται στο δημοσίευμα και ενημερώνει ότι παρακολουθεί στενά και αναλύει όλη την «έγκυρη», σχετική πληροφόρηση γύρω από το θέμα, προσθέτοντας ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα