Χρυσό και πέτρες «ξάφριζε» ο εκτιμητής

Χρυσό και πέτρες «ξάφριζε» ο εκτιμητής22.11.2017Αστυνομικά

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεβε από την Αστυνομία κλοπιμαία, τα οποία του είχαν δοθεί για να εκτιμήσει την αξία τους.

Αν και ήταν ο επίσημος εκτιμητής της ΕΛ.ΑΣ. από το 2014 και έπειτα, φέρεται ότι έκλεβε συστηματικά τα... κλεμμένα τιμαλφή, αντικαθιστώντας τα πιο ακριβά κομμάτια με φο μπιζού.
Οι Αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες

από τα κλοπιμαία, παραθέτοντας τα γνήσια και τις απομιμήσεις.

Ο 63χρονος πλαστογραφούσε και τα παραστατικά, στα οποία ανέγραφε την περιγραφή του ψεύτικου κοσμήματος, με το οποίο είχε αντικαταστήσει το κανονικό. Χρυσές καδένες, κολιέ και δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες ήταν τα «αγαπημένα» κομμάτια που προτιμούσε να ξαφρίζει ο γνωστός κοσμηματοπώλης, ο οποίος συνελήφθη όταν παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τις εκτιμήσεις του για τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά που είχαν βρεθεί στην κατοχή των «ληστών με το σίδερο».

Οταν ο 63χρονος επέστρεψε τα τιμαλφή μαζί με την επίσημη αναφορά της εκτίμησης που είχε κάνει, οι αστυνομικοί που έκαναν την καταμέτρηση συνέκριναν τα κομμάτια με τις φωτογραφίες που είχαν βγάλει σε καθένα από τα κατασχεθέντα τιμαλφή. Μέσω αυτής της διαδικασίας διαπίστωσαν ότι έλειπαν πολύτιμα και ιδιαίτερα ακριβά κομμάτια από τα κλοπιμαία, ενώ στη θέση τους υπήρχαν φο μπιζού ευτελούς αξίας! Μάλιστα, είχαν παραποιηθεί και τα έγγραφα στα οποία περιγράφονταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα