Τουρκία: Το 2019 η παραλαβή του πρώτου συστήματος S-400!

Μέσα στο 2019 αναμένεται η Τουρκία να παραλάβει το πρώτο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Άμυνας.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τα ρώσικα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 και για το αν θα τα πάρει ή όχι τελικά η Τουρκία, καθώς και για τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ πάνω στο θέμα καθώς δεν γίνεται χώρα μέλος της Συμμαχίας να έχει στην κατοχή της ένα αντιπυραυλικό σύστημα που αντιτίθεται σε αυτήν.

Ωστόσο σήμερα

με δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί έρχεται να μας ενημερώσει ότι τα πρώτα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία το 2019!

Μάλιστα σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Άμυνας έχει γίνει η συμφωνία για παραλαβή δύο S-400. Ωστόσο τόνισε ότι ένα από αυτά είναι προαιρετικό να σταλεί στην Τουρκία, αναφέρει www.hurriyetdailynews.com.

Πριν από λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε ότι η Άγκυρα συζητάει μια ακόμα συμφωνία με ευρωπαϊκή κοινοπραξία για να αναπτύξει ένα δικό της αμυντικό πυραυλικό σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί.

Τέλος, όπως είναι γνωστό η απόφαση της Τουρκίας, που αποτελεί χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, να αγοράσει τους S-400 από τη Μόσχα θεωρήθηκε από μερικούς δυτικούς συμμάχους της προσβλητική για τη συμμαχία και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ανώτερος διοικητής του ΝΑΤΟ είπε την περασμενη εβδομάδα στο Ρόιτερς πως η συμμαχία θα συνεχίσει να πιέζει την Άγκυρα να αγοράσει όπλα που να μπορούν να λειτουργούν με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παραδοθεί S-400 στην Τουρκία.

«Τελείωσε, οι πύραυλοι S-400 αγοράσθηκαν. Τώρα τα υπόλοιπα είναι μόνο λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τσανικλί μιλώντας στην τηλεόραση από την Κερασούντα (Γκιρεσούν) στη Μαύρη Θάλασσα.

The post Τουρκία: Το 2019 η παραλαβή του πρώτου συστήματος S-400! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα