Συνεχίζεται το σίριαλ με τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία – ΕΓΓΡΑΦΟ

Με νέο έγγραφο από τη Σαουδική Αραβία για τα πυρομαχικά απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στα δημοσιεύματα.

Με νέο έγγραφο από τη Σαουδική Αραβία απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που υποστηρίζει ότι η διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία εξυπηρετεί συγκεκριμενα

συμφέροντα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει: «Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας “Τα Νέα” που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός είναι αυτό:

Παράλληλα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε για το θέμα της πώλησης των πυρομαχικών:

«Έδωσα στη δημοσιότητα το κείμενο της διακρατικής συμφωνίας στην οποία αναφέρεται ποιος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Έχουμε πιστοποιητικό ότι εκπρόσωπος είναι ο Β.Παπαδόπουλος. Το έχω δώσει εδώ και καιρό στον κ.Κικίλια. Στείλαμε ένα έγγραφο που λέγαμε στη Σαουδική Αραβία πως αν έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία ας μας ενημερώσουν κι ας κάνουν άρση της εκπροσώπησης. Δεν μας απάντησαν ποτέ. Κάποιοι προσπαθούσαν να τα τινάξουν στον αέρα. Είναι αυτοί που τώρα συλλαμβάνονται στη Σαουδική Αραβία επειδή πήγαιναν να κάνουν “μπίζνες”. Με τον Παπαδόπουλο δεν έχουμε καμία σχέση. Επειδή κι εμείς ακούσαμε διάφορα γι΄ αυτό ζητήσαμε την πιστοποίησή του. Απ΄ ότι γράφουν οι Σαουδάραβες πιστοποιείται τρεις φορές για να κάνει τις διαδικασίες για την αγορά των βλημάτων».

Σχολιάζοντας το θέμα της πώλησης των F-16 και τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο θέμα των F-16» ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε συγνώμη από τον αμερικανό πρέσβη χθες. Και συμπλήρωσε ο υπουργός ότι: «Αναμένουμε το LOA στην Αθήνα. Έχουμε πει ότι το κόστος θα ΄ναι 1,1 δις. Θα προχωρήσουμε όταν θα λάβουμε το γράμμα που θα μας λέει πόσα θα αναβαθμίσουν και πόσο θα κοστίσουν».

Τέλος για το θέμα της άδειας Κουφοντίνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος να δοθεί άδεια σ΄ έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τις πράξεις που έχει κάνει. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει σε απόφαση της Δικαιοσύνης. Καμία αμηχανία δεν έχει η κυβέρνηση. Προσπάθησαν κάποιοι να πουν πως ορισμένοι στην κυβέρνηση ήθελαν να βγει ο Κουφοντίνας και κάποιοι άλλοι όχι. Δεν είναι έτσι. Μίλησα με τον Αμερικανό πρέσβη και καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή».

Μπακογιάννη: Δεν ζήτησα συγνώμη κάτι σάπιο υπάρχει

Αμέσως μετά τον υπουργό στη συγκεκριμένη εκπομπή βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη όπου διέψευσε ότι ζήτησε συγνώμη από τον αμερικανό πρέσβη και δήλωσε ότι επιμένει στη θέση της ότι κάτι σάπιο υπάρχει στη συμφωνία με τα F-16.

The post Συνεχίζεται το σίριαλ με τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία – ΕΓΓΡΑΦΟ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα