Καμμένος: «Αδειάζει» την διαφήμιση του ΑΠΕ στο μετρό

15:33 9/11/2017 - Πηγή: Armynow

Ο Πάνος Καμμένος ξεχωρίζει την θέση του για την διαφήμιση του ΑΠΕ στο μετρό η οποία είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Με μια λιτή απάντηση του ο Π. Καμμένος ενημέρωσε την Βουλή πως

ως ΥΠΕΘΑ συνολικά, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, διαφωνούν κάθετα με την επιλογή της συγκεκριμένης διαφήμισης.

Ο ίδιος ακόμα δείχνοντας σαφώς προς την μεριά του αρμοδίου εποπτεύοντος Υπουργείου τονίζει πως: «πλην όμως το ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας».

Όπως είναι φανερό αφήνεται να εννοηθεί οτι αν το ΥΠΕΘΑ είχε λόγο στην υπόθεση η διαφήμιση δεν θα «έπαιζε»

Δείτε ολόκληρη την ερώτηση και την απάντηση

Φ.900α/1322/15639/2 Νοεμβρίου 2017

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε o βουλευτής κ. Γεώργιος Γερμενής με θέμα «Πρόκληση η διαφήμιση τουρκικής αεροπορικής ομάδας σε σταθμούς του μετρό» σας γνωρίζω ότι ως ΥΠΕΘΑ συνολικά, αλλά και εγώ προσωπικά, διαφωνούμε κάθετα με την επιλογή της συγκεκριμένης διαφήμισης πλην όμως το ζήτημα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας.

Ερώτηση 8373/31-8-17 της Βουλής των Ελλήνων

Τη στιγμή που σημειώνεται πλήθος εναέριων παραβιάσεων από την πλευρά της Τουρκίας στο Αιγαίο, το κρατικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο (ΑΠΕ) επέλεξε να εμφανίσει στους σταθμούς του μετρό φωτογραφία τουρκικής αεροπορικής ομάδας με σχετική λεζάντα «Η τουρκική αεροπορική ομάδα επίδειξης σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς». Ενεοί έμειναν οι επιβάτες χου Μετρό που παρατηρούν τους πίνακες ανακοινώσεων στους σταθμούς, καθώς είδαν ιδίοις όμμασι να διαφημίζεται η τουρκική πολεμική, αεροπορία. Το αξιοπερίεργο του ζητήματος είναι όχι μόνο η μηδενική αξία της «ειδήσεως» αλλά το ότι το ΑΠΕ διολίσθησε στο συγκεκριμένο ατόπημα το οποίο θίγει το εθνικό κύρος της χώρας μας, ενώ ποτέ δεν κατεγράφη είδηση αντιθέτου προσήμου, δηλαδή να θίγει το γειτονικό κράτος ή να εξαρθεί το ελληνικό εθνικό αυτό-συναίσθημα εις βάρος της Τουρκίας. Αυτό άλλωστε θα συνιστούσε «πλήγμα στις διμερείς σχέσεις» και εκφεύγει των πλαισίων της επιβληθείσης πολιτικής ορθότητας. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν εγείρονται βάσιμες υπόνοιες ότι η παραπάνω ενέργεια ήταν προϊόν βουλήσεως και όχι λάθους ή αμέλειας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Ποιο το ακριβές σκεπτικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο «εντυπωσιάσθηκε» από τους σχηματισμούς των τουρκικών αεροσκαφών στον αέρα, την ώρα που η Άγκυρα έχει επιλέξει τη διαρκή ένταση στο Αιγαίο;

2) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα οι εν λόγω φωτογραφίες αλλά και να εκλείψουν στο μέλλον τοιαύτες επονείδιστες ενέργειες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Γερμενής

The post Καμμένος: «Αδειάζει» την διαφήμιση του ΑΠΕ στο μετρό appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα