Αναβάθμιση F-16: Γιατι πήγε στην 111ΠΜ ο Α/ΓΕΑ

17:55 9/11/2017 - Πηγή: Armynow

F-16: Ο Α/ΓΕΑ βρέθηκε στην 111ΠΜ όπου εδρεύουν η 330Μ με F-16 C/D BLK 30, η 341Μ με F-16 C/D BLK 50 και η 347Μ με F-16 C/D BLK 50.

Η τελευταία είναι η Μοίρα όπου επίσης λειτουργεί το Σμήνος Μετεκπαίδευσης F-16 και το FLIGHT SIMULATOR των F-16 C/D BLK 30 και BLK 50.

Η 111 ΠΜ είναι σίγουρα μια κορυφαία πηγή γνώσεως και για τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει η Πολεμική Αεροπορία στο πακέτο των νέων SIMULATOR των F-16 (αν ολοκληρωθεί όπως έχει ως τώρα διαφανεί η αναβάθμιση των μαχητικών) αλλά και πρίν από όλα των

ίδιων των μαχητικών αεροσκαφών.

Είναι και το «κομβικό σημείο» στην επόμενη δεκαετία της Π.Α. αφού εκεί με βεβαιότητα, αν τελικά πωληθούν τα παλιά block 30 στην Κροατία, θα δημιουργηθεί το σμήνος εκπαίδευσης με όσα block 30 μείνουν.

Η «δοκιμαστική πτήση» που έκανε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου είναι βέβαιο πως έγινε για να σχηματισεί καλύτερη άποψη όσο τρέχει η διαπραγμάτευση..

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Α/ΓΕΑ είχε και την ευκαιρία της προσωπικής επαφής με το προσωπικό. Άλλωστε πρόκειται για στελέχη που έχουν χαλυβδωθεί με τεράστια πείρα η οποία αποκτήθηκε και με θυσίες στον βωμό του καθήκοντος όπως συνέβη στο Albacete της Ισπανίας, με τους δυο πανάξιους Αεροπόρους της 341 Μοίρας.

Ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδας, περιηγήθηκε στους χώρους εργασίας, συνομίλησε με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες.

Τον Α/ΓΕΑ υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Λαγουδάκης.

The post Αναβάθμιση F-16: Γιατι πήγε στην 111ΠΜ ο Α/ΓΕΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα