Στρατιώτες της 98 ΑΔΤΕ επισκέφθηκαν το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου επισκέφθηκαν στρατιώτες της 98 ΑΔΤΕ με πρωτοβουλία του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου κ. Σταύρου Τσερπέ.

Μετά την επίσκεψη του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου κ. Σταύρου Τσερπέ, στο Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, σειρά πήραν οι φαντάροι μας. Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 το πρωί δυο πούλμαν εφέδρων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Πρόεδρό του Αναγνωστηρίου Κλεάνθη Κορομηλά στις εγκαταστάσεις του Αναγνωστηρίου (Μουσείο,

Βιβλιοθήκη) και να θαυμάσουν τον πνευματικό και λαογραφικό πλούτο που αποθησαυρίζεται εκεί.

Οι στρατιώτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έργο που παράγεται στο Αναγνωστήριο Αγιάσου με τα παιδιά και τους ανθρώπους των μουσικών τμημάτων να τους «ξεναγούν» στη μουσική μας παράδοση. Μπροστά τους ο Κώστας Ζαφειρίου μουσικοδιδάσκαλος του Αναγνωστηρίου έπαιξε σαντούρι μπροστά τους.

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη” αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και πλέον καταξιωμένα πανελλαδικά σωματεία με πολυσχιδή δράση, που εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Ιδρύθηκε το 1894 και έκτοτε δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δραστηριοποιείται στο θέατρο, στη μουσική, στην προαγωγή των γραμμάτων, στη συγκέντρωση λαογραφικού υλικού και στην ανάδειξη των λαϊκών δρώμενων της Λέσβου.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή που επιχείρησε το Εργαστήριο Κοινωνικής – Πολιτισμικής Επικοινωνίας & Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, το αρχειακό υλικό είναι πλουσιότατο και μοναδικό στο χώρο του Αιγαίου.

Στο σπουδαιότατο Λαογραφικό του Μουσείο φιλοξενείται από το καλοκαίρι του 2010 και η σπάνια Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή Στρατή Π. Τζίνη που διασώζει εξαίρετα κειμήλια της βιοτεχνικής παράδοσης της Αγιάσου. Στεγάζει επίσης χώρους διαμορφωμένους όπως αυτοί του παλιού παραδοσιακού αγιασώτικου σπιτιού, αίθουσα παραδοσιακών στολών, Πινακοθήκη Λεσβίων Ζωγράφων, Συλλογή του Στρατή Ευαγγελινέλη με εξαιρετικά κεραμικά των Χατζηγιάννηδων κ.ά.

The post Στρατιώτες της 98 ΑΔΤΕ επισκέφθηκαν το Αναγνωστήριο Αγιάσου appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα