Μάνδρα: Δεκαπέντε νεκροί από τη θεομηνία – Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Αμέτρητες οι καταστροφές από τη θεομηνία στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη με τα στοιχεία της φύσης.

Σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο συνεχίζουν να μετρούν θύματα και πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε τις περιοχές σήμερα τα ξημερώματα, ενώ όσο πέφτει η νύχτα μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους.

Στις περιοχές που χτύπησαν

τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζονται οι έρευνες για τα άτομα που αγνοούνται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης κάποιων ζημιών, αλλά και εργασίες προστασίας από μία νέα νεροποντή. Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αρκετά, ωστόσο τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ πολλοί κάτοικοι δεν έχουν που να μείνουν τη νύχτα.

O αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 15 ενώ αγνοούνται ακόμα τρεις άνθρωποι. Την ίδια ώρα, 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη με τα στοιχεία της φύσης

Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενίσχυση των μέσων διάνοιξης και απορρύπανσης των οδικών δικτύων στις πληγείσες περιοχές, δόθηκε εντολή από το ΓΕΕΘΑ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού να συνδράμει σε αυτόν τον τομέα.

Η ανταπόκριση του ΓΕΣ ήταν άμεση. Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί πέντε φορτωτές, ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα γκρέιντερ, δύο εκσκαφείς και δύο ανατρεπόμενα οχήματα

Επιπλέον για τις ανάγκες φιλοξενίας και ανακούφισης των πλημμυροπαθών, θα διατεθούν τα θέρετρα αξιωματικών, ενώ σε επιφυλακή είναι και τα Στρατιωτικά νοσοκομεία.

600 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική έχει λάβει 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και απεγκλωβισμούς 86 ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι 190 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 55 οχήματα. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 70 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

The post Μάνδρα: Δεκαπέντε νεκροί από τη θεομηνία – Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα