Speedex: Μειωμένα κατά 16,1% τα έσοδα το 2022 - Πού θα ανοίξει νέα υποκαταστήματα

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. έναντι 7,3 εκατ. το 2021.

Μειωμένα έσοδα, της τάξης του 16,1% εμφάνισε η εταιρεία ταχυμεταφορών Speedex, του ομίλου Σφακιανάκη, με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 37,9 εκατ. έναντι 45,2 εκατ. το 2021.

Αντίστοιχα, τα μικτά κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν μείωση και διαμορφώθηκαν σε 2,2 εκατ. έναντι 7,3 εκατ. το 2021.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι

ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2,0 εκατ. έναντι κερδών 2,7 εκατ. την προηγούμενη χρήση. Εξάλλου, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημίες 3,8 εκατ. έναντι κερδών 1,0 εκατ. τη χρήση του 2021.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για το 2022, τον Ιούλιο η εταιρεία προχώρησε σε πληρωμή 0,5 εκατ. από το συναφθέν ομολογιακό δάνειο.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς των στελεχών της συνεχίστηκε το έργο υλοποίησης του νέου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο καλύπτει τις οικονομικές και εμπορικές λειτουργίες και τα στάδια της ταχυμεταφοράς. Πλέον, εν έτει 2022, σύμφωνα με όσα αναφέρονται απο τη διοίκηση, η «παρουσία των καταστημάτων SPEEDEX εκτείνεται πλέον σε όλες τις πρωτεύουσες νομών και όλες τις άλλες κύριες πόλεις της επαρχίας».

Εξάλλου, για το 2024 η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων για την διευκόλυνση των πελατών/ καταναλωτών, τόσο μέσω νέων σημείων εξυπηρέτησης, όσο και μέσω της επιλογής νέων συνεργατών, με έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.

Στους δε στόχους του 2023 τονίζεται ότι «η ανάπτυξη του κλάδου των ταχυμεταφορών συνδέεται με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο εμφανίζει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, όπου εμφανίζει ακόμα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης. Η Speedex θα επιδιώξει την αξιοποίηση της τάσης της αγοράς».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2023 ολοκληρώθηκε και το rebranding του ομίλου στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Αρχής γενομένης από το νέο κατάστημα στο Κολωνάκι, το οποίο έκανε εγκαίνια λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορονοιού και συνεχίζοντας σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση ή μεταφορά καταστημάτων πάνω του 50% των 200 χώρων της στη χώρα, συνεχίζοντας για το υπόλοιπο του 2022 και για το 2023.

Σημειώνεται ότι η Speedex ιδρύθηκε το 1986 και συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα διαθέτοντας, αυτή τη στιγμή, σε όλη την επικράτεια πάνω από 200 καταστήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
speedex-meiomena-kata-161-ta-esoda-to-2022---pou-tha-anoixei-nea-ypokatastimata.htm
Τυχαία Θέματα