Σε επίπεδα ρεκόρ τα αδρανή Bitcoin-«Δυσκολεύονται» να πουλήσουν οι κάτοχοι

Το ποσοστό των Bitcoin σε κυκλοφορία που ήταν τελευταία ενεργά στην αλυσίδα πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο έφτασε σε υψηλό ρεκόρ 70,35%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ανώτατο όριο του 69,35% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Glassnode.

Το νέο υψηλό αντανακλά «μια ισχυρή πίστη από τη βάση των κατόχων Βitcoin στον απόηχο των προβλημάτων στον τομέα της κρυπτογράφησης και των μακροοικονομικών αντίξοων ανέμων μετά τα υψηλά όλων των εποχών το 2021», σύμφωνα με την Reflexivity Research.

Το ποσοστό των προσφερόμενων tokens που δεν έχουν κινηθεί στην αλυσίδα

σε δύο, τρία και πέντε χρόνια βρίσκεται επίσης στα αντίστοιχα υψηλά. Δείχνει ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν έχουν καμία διάθεση να πουλήσουν ακόμη και όταν το Βitcoin έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή του στα 37.000 δολάρια φέτος.

«Ενώ οι υψηλότερες τιμές τελικά θα δώσουν κίνητρο σε νέους πωλητές, με το Bitcoin να αυξάνεται πάνω από 100% την ίδια χρονική περίοδο, φαίνεται ότι οι κάτοχοι Bitcoin δεν σχεδιάζουν να ξεφορτώσουν το απόθεμα σε αυτά τα επίπεδα τιμών ή σύντομα», ανέφερε η Reflexivity Research.

Αυτές οι μετρήσεις, ωστόσο, ενδέχεται να μην δίνουν μια ακριβή εικόνα μόλις επιταχυνθεί η… χρηματιστικοποίηση του Βitcoin μέσω εναλλακτικών επενδυτικών οχημάτων, όπως τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με διακανονισμό μετρητών.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ETF, ένας εκδότης, με τη βοήθεια του εξουσιοδοτημένου συμμετέχοντος, θα συγκεντρώσει το κρυπτονόμισμα και θα το φυλάξει, ενώ βρίσκεται σε αδράνεια (ανενεργό).

Ωστόσο, επισημαίνει το CoinDesk, οι επενδυτές θα εξακολουθούν να βλέπουν αν η τάση είναι ανοδική ή πτωτική.

#Bitcoin #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
se-epipeda-rekor-ta-adrani-bitcoin-dyskolevontai-na-poulisoun-oi-katochoi.htm
Τυχαία Θέματα